Δείτε την Αθήνα, 100 χρόνια πριν, σε 3D !

Δείτε την Αθήνα του 1917 σε ένα τρισδιάστατο βίντεο που παρουσιάζει την ελληνική πρωτεύουσα όπως ήταν στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Την άνοιξη του 1917, πριν από έναν αιώνα ακριβώς, γάλλοι στρατιώτες καταφθάνουν στην Αθήνα εν μέσω του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και τριγυρίζουν στην πόλη. Οι φωτογραφίες που έβγαλαν τότε, επισκεπτόμενοι τα πιο γνωστά μνημεία της πόλης, γίνονται η πρώτη ύλη για ένα βίντεο, που με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μας παρουσιάζει την ελληνική πρωτεύουσα σε τρισδιάστατη απεικόνιση.

Το βίντεο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, «Αθήνα 1917: Με το βλέμμα της Στρατιάς της Ανατολής», σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης. Η έκθεση παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη, στο κτίριο της οδού Πειραιώς, από τις 15 Σεπτεμβρίου ως τις 12 Νοεμβρίου.Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην Αθήνα του 1917 με σπάνιο οπτικό υλικό που προέρχεται από την φωτογραφική υπηρεσία του συμμαχικού εκστρατευτικού σώματος, το οποίο έδρασε στα Βαλκάνια στην διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και είναι γνωστό ως «Στρατιά της Ανατολής».

Άλλοι φωτογράφοι και κινηματογραφιστές της «Στρατιάς της Ανατολής» πραγματοποίησαν εκατοντάδες λήψεις της Αθήνας. Πρόκειται για σπάνιες πτυχές και εικόνες της πόλης, οι οποίες έχουν με την πάροδο του χρόνου λησμονηθεί ή χαθεί. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται αυτό το εξαιρετικά πλούσιο οπτικό αρχείο για την καθημερινή ζωή της πόλης, τα μνημεία, τους δρόμους και τις γωνιές της Αθήνας.

πηγη: http://www.in2life.gr

Recommended For You