Δίτροχες αναμνήσεις από την Παλιά Ελλάδα

Ένα μικρό κλικ, έχει την ικανότητα να παγώνει το χρόνο, αποτυπώνοντας μια στιγμή σε μια φωτογραφία και μεταφέρει αυτή την εικόνα του παρελθόντος στο χρόνο, παρέχοντας τη δυνατότητα να πάρουμε μια γεύση του τότε. Αυτό το «τότε», όσο πιο μακρυά είναι από το «σήμερα», τόσο περισσότερο πολύτιμο είναι, όσον αφορά τη διάσωση στιγμών του παρελθόντος και την ικανοποίηση της νοσταλγικής μας περιέργειας για το πώς ήταν τα πράγματα που ακούμε σε περιγραφές μεγαλύτερων ηλικιακά. Η παλιά Ελλάδα, οι άνθρωποί της, οι παλιές πόλεις και χωριά, τα παλιά μηχανάκια!

Αυτά τα τελευταία, αποτελούν κύριο θέμα των φωτογραφιών που παρουσιάζουμε εδώ. Οι περισσότερες απλές καθημερινές, κάποιες ένστολες,πολεμικές, άλλες ξένοιαστες, κάποιες του μόχθου για την επιβίωση. Όλες ανεξαιρέτως με τη δικιά τους αξία.

Αλιευμένες από διάφορα σάιτ και φόρουμ στο ίντερνετ, όπου βρέθηκαν διεσπαρμένες κατά τη διάρκεια αναζητήσεων ανά καιρούς, συγκεντρώνεται εδώ ένα μέρος από αυτές να μας θυμήσουν πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα σήμερα.

Εικόνες από το παλιό συνεργείο του Παπουτσά με τα BSA, απο την Αλεξανδρούπολη ώς το Ηράκλειο της Κρήτης, από το Μικρασιατική εκστρατεία και διάφορες μονάδες του στρατού, το Μοναστηράκι, το Πήλιο, τον Ισθμό της Κορίνθου, την Αίγινα, BMW, BSA, φουρκόνια, Harley WLA, Vespa, Norton’s, μοτοποδήλατα, φλορέτες κλπ.

Recommended For You