Δέος προκαλεί νέο ιαπωνικό ρομπότ ύψους 8,5 μέτρων

Ένα νέο ιαπωνικό δίποδο ανθρωποειδές ρομπότ προκαλεί δέος με την εμφάνισή του, καθώς έχει ύψος 8,5 μέτρα και ζυγίζει πάνω από επτά τόνους!

Λέγεται LW-Mononofu και αποτελεί δημιούργημα της εταιρείας γεωργικών μηχανημάτων Sakakibara Kikai και του μηχανικού της Μασαάκι Ναγκούμο, ο οποίος εμπνεύσθηκε από την ιαπωνική σειρά κινούμενων σχεδίων Gundam.

Το ρομπότ διαθέτει ένα υπερυψωμένο πιλοτήριο με οθόνες και μοχλούς για τον πιλότο που ελέγχει τα ρομποτικά άκρα του.

Η ίδια εταιρεία έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα διάφορα μεγάλα ρομπότ, όπως το ύψους 3,4 μέτρων Landwalker, τα οποία συνήθως ενοικιάζει για ψυχαγωγικούς σκοπούς (ακόμη και για παιδικά πάρτι). Κανένα όμως δεν ξεπερνά το θηριώδες Mononofu.

Το ρομπότ μπορεί να κινήσει τα δάχτυλά του, να στρίψει το πάνω μέρος του σώματός του και να περπατήσει μπρος-πίσω, αν και με ταχύτητα μικρότερη του ενός χιλιομέτρου την ώρα.

Διαθέτει επίσης στο δεξί χέρι του ένα αεροβόλο όπλο σαν μπαζούκα, που εκτοξεύει μπάλες από σφουγγάρι με ταχύτητα 140 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Υπάρχει όμως ένα προβληματάκι.

Το ρομπότ δεν μπορεί να φύγει από το εργοστάσιο κατασκευής του χωρίς να αποσυναρμολογηθεί, επειδή είναι… ψηλότερο από την πύλη του εργοστασίου.

Recommended For You