Γονείς Παρακολουθούν τα Παιδιά τους με σκοπό να τα προστατεύουν από τους ταραξίες στο σχολείο

imagesΜερικοί γονείς στην Ιαπωνία έχουν αρχίσει να προσλαμβάνουν ιδιωτικούς ντετέκτιβ για να παρακολουθούν τα παιδιά τους με σκοπό να τα προστατεύουν από τους ταραξίες στο σχολείο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Δε Ντέιλι Γιομιούρι (The Daily Yomiuri), ένας καθηγητής από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα, ο οποίος έκανε μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 6.000 μαθητές, είπε: «Τα παιδιά που ταλαιπωρούνται από τους ταραξίες γενικά αγωνίζονται να αποκρύψουν το γεγονός από την οικογένειά τους επειδή φοβούνται ότι θα τα επικρίνουν για την ανικανότητά τους να αντισταθούν ή να βάλουν ένα τέλος στο πρόβλημα».

Μερικοί γονείς, οι οποίοι υποψιάζονται ότι τα παιδιά τους γίνονται στόχος παρενοχλήσεων, έχουν φτάσει στο σημείο να τους βάζουν κρυφά ηλεκτρονικούς κοριούς για να ακούν τις συζητήσεις τους. Άλλοι έχουν προσλάβει ιδιωτικούς ντετέκτιβ για να ακολουθούν «τα παιδιά από λογική απόσταση, να καταγράφουν στοιχεία σχετικά με τους βασανιστές και να ορμούν σαν φύλακες άγγελοι για να σώσουν το παιδί όταν η ζωή του κινδυνεύει».

Ωστόσο, οι υποστηρικτές των παιδιών, σύμφωνα με την εφημερίδα, «καταδικάζουν την παρακολούθηση από τους γονείς σαν ένα επικίνδυνο βήμα το οποίο μπορεί να αποξενώσει ακόμα περισσότερο εκείνα ακριβώς τα παιδιά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να εμπιστεύονται και να ανοίγουν την καρδιά τους σε κάποιον ενήλικο». Οι γονείς, όμως, ισχυρίζονται ότι αυτός είναι ένας τρόπος για να βοηθούν τα ταλαιπωρημένα παιδιά τους όταν έχει διακοπεί η επικοινωνία.

Recommended For You