Γνωρίστε τo The Beast τη θωρακισμένη λιμουζίνα “κτήνος” του Αμερικανού προέδρου !

“The Beast” – ή αλλιώς η επίσημη λιμουζίνα του Αμερικανού προέδρου και ένα από τα ασφαλέστερα οχήματα στον κόσμο. Βρίσκεται στη χώρα μας για τις μετακινήσεις του Αμερικανού προέδρου (και μάλιστα βρίσκονται 2 οχήματα – καθώς υπάρχει παραπάνω από ένα …”Κτήνος”, πιθανώς έως και 12 με κάθε ένα να κοστίζει πάνω από 1 εκατ. δολάρια).

obama-athina

Το The Beast  στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος…

Το “The Beast” είναι ένα πραγματικό κινητό φρούριο: είναι κατασκευασμένο από ατσάλι, τιτάνιο και αλουμίνιο καθώς και κεραμικά υλικά. Έχει βάρος 8 τόνους και μπορεί να χωρέσει έως 7 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανού Προέδρου, του οδηγού, αλλά και του επικεφαλής ασφαλείας του

the-beast

Η κάθε πόρτα του, μάλιστα, ζυγίζει όσο μία πόρτα από Boeing 757, ενώ το δάπεδο καλύπτεται από μία ατσάλινη πλάκα που προστατεύει από επιθέσεις με βόμβες. Τα ελαστικά του είναι ενισχυμένα με kevlar και δεν μπορούν να χάσουν τον αέρα τους. Εάν αυτό συμβεί (αν και σχεδόν απίθανο) οι σιδερένιες ζάντες του επιτρέπουν να συνεχίσει να κυκλοφορεί κανονικά. Η δεξαμενή καυσίμου είναι επικαλυμμένη και αυτή με ειδική θωράκιση και περιέχει ένα ειδικό αφρό που απλώνεται κατά την πρόσκρουση και εμποδίζει την έκρηξη, ακόμη και αν το αυτοκίνητο υφίσταται ένα άμεσο χτύπημα.

obama-the-beast

Το όχημα είναι επίσης εξοπλισμένο με κάμερες νυχτερινής όρασης, εντοπισμό GPS και ένα σύστημα δορυφορικής επικοινωνίας, ώστε να μπορεί ο Πρόεδρος να πραγματοποιεί επικοινωνίες κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Μπορεί να σφραγιστεί εντελώς σε περίπτωση χημικής ή βιολογικής επίθεσης παρέχοντας οξυγόνο στους επιβάτες του, ενώ, σε περίπτωση που τρομοκράτες επιχειρήσουν να μπουν, μπορεί να κλειδώσει σαν θησαυροφυλάκιο τράπεζας. Διαθέτει φυσικά αλεξίσφαιρα παράθυρα με πάχος περί τα 13 εκατοστά, τα οποία μάλιστα δεν ανοίγουν, πέρα από αυτό που οδηγού που ανοίγει μόλις για 8 εκατοστά. Μεταφέρει ακόμη και μποτίλιες με αίμα του προέδρου, σε περίπτωση που χρειαστεί μετάγγιση.

obama-the-beast2

Το “The Beast” έχει μέγιστη ταχύτητα μόλις 100 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ τροφοδοτείται από κινητήρα diesel με κατανάλωση 1 λίτρο ανά 3,4 χιλιόμετρα.

Ενδιαφέρον έχει το ότι φέρει τα σήματα της Candillac, είναι ωστόσο μία υβριδική κατασκευή με πλαίσιο από τένα φορτηγό (Chevrolet Kodiak) ενώ από μοντέλα της Cadillac προέρχονται μόνο οι προβολείς και τα πίσω φώτα.

πηγή

Recommended For You