Γη 2050: Ένα multimedia έργο προφητεύει το μέλλον του πλανήτη

Σε μια φανταστική ιστοσελίδα η Kaspersky Lab ενθαρρύνει τους οραματιστές του μέλλοντος να μοιραστούν τις προβλέψεις τους για το μέλλον και καλεί το κοινό να ψηφίσει για τις καλύτερες.

To Γη 2050 είναι ένα project σχεδιασμένο για να κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν πώς μπορεί να είναι το μέλλον και τι μπορούν να κάνουν σήμερα για να το βελτιώσουν.

Το multimedia έργο της Kaspersky Lab με τίτλο «Γη 2050» (Εarth 2050) στέκεται πλέον μέσα στον κυβερνοχώρο πιο ενημερωμένο και πιο ολοκληρωμένο, με τις πρώτες εντυπωσιακές προτάσεις να περιμένουν τις αντιδράσεις του κοινού. Περιλαμβάνει πανοραμικές (και σίγουρα αποκαλυπτικές) προφητείες για το πώς θα μοιάζει ο κόσμος σε 20 ή 30 χρόνια από τώρα. Αρχικά, το περιεχόμενο ενημερωνόταν από ερευνητές αλλά στη συνέχεια η εταιρεία κάλεσε όποιον ήθελε να μοιραστεί το όραμά του για το μέλλον μέσω αυτού του ιστότοπου και να συμβάλλει έτσι στη δημιουργία μιας διαδικτυακής επιστημονικής και καλλιτεχνικής προσέγγισης του μέλλοντος.

Σήμερα υπάρχουν νέα πανοραμικά πλάνα από πολλές μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η Βαρκελώνη, το Μιλάνο και η Μόσχα. Ο επισκέπτης αυτού του ιδιαίτερου ιστότοπου μπορεί να δει πώς θεωρούν οι μελλοντολόγοι ότι μπορεί να μοιάζουν αυτές οι πόλεις στις επόμενες δεκαετίες, ενώ το περιεχόμενο του συνεχώς ανανεώνεται. Το έργο αυτό περιλαμβάνει και μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να βαθμολογήσουν τις προτάσεις που έχουν ήδη γίνει και να δoθεί έτσι μια «κοινή» αξιολόγηση από το κοινό για το ποιες προτάσεις θεωρεί εκείνο πιο πιθανές να πραγματοποιηθούν. Οι προβλέψεις των ερευνητών, οι πανοραμικές φωτογραφίες και οι απεικονίσεις, τα γραφικά ή τα προφίλ των συγγραφέων μπορούν τώρα να μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να αναπτυχθεί έτσι ένας διάλογος μεταξύ των χρηστών του project.

Η Μόσχα το 2050 έτσι όπως τη φαντάζεται ο Anton Vodogreev, ένας από τους ερευνητές του project.

Όταν επισκέπτονται την «Γη 2050» οι χρήστες θα μπορούν επίσης να βλέπουν σε ένα ξεχωριστό τμήμα όλα τα γραφικά έργα (Art) με αποτέλεσμα όσοι περισσότερο ψηφίζουν τόσο περισσότερες πληροφορίες να συλλέγονται γύρω από το όραμα για το μέλλον του πλανήτη. Το έργο Γη 2050 έχει λάβει το διάκριση Red Dot Best of the Best και μπορείτε να το περιεργαστείτε εδώ.

Το Nτουμπάι το 2040 έτσι όπως τη σκέφτεται η ρωσίδα Olga Podgornaja.
Η Νέα Υόρκη το 2040 σχεδιασμένη από τον Anton Vodogreev.

Recommended For You