Βραβεύθηκε ο Πρόεδρος του κοινωφελούς Ιδρύματος «Νικόλαος Δ. Πατέρας»

Βραβεύθηκε ο Πρόεδρος του κοινωφελούς Ιδρύματος «Νικόλαος Δ. Πατέρας», για την προσφορά του Ιδρύματος στην Ελληνική Αστυνομία
Τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Νικόλαο Πατέρα, βράβευσαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας
Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα (05.04.2013) το μεσημέρι, στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννης» του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, βραβεύτηκε ο κ. Νικόλαος Πατέρας, Πρόεδρος του Ιδρύματος «Νικόλαος Δ. Πατέρας», για την πολύτιμη και διαχρονική προσφορά του Ιδρύματος στην Ελληνική Αστυνομία.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, στην ομιλία του, εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα θερμά συγχαρητήρια προς τον κ. Ν. Πατέρα, για την ουσιαστική προσφορά του Ιδρύματος, τονίζοντας: «Η Ελληνική Αστυνομία κι εγώ προσωπικά σας είμαστε ευγνώμονες. Σας είμαστε ευγνώμονες διότι σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία και για το Σώμα και για το Υπουργείο, αλλά – κυρίως και πάνω απ’ όλα – για την κοινωνία και την Πατρίδα, έχετε αντιληφθεί και έχετε αξιολογήσει τις τεράστιες υπηρεσίες που παρέχουν οι γυναίκες και οι άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας στον Έλληνα πολίτη…
… Θέλω να σας πω ότι τιμάτε τη μεγάλη παράδοση των Ελλήνων δωρητών και ότι πάντοτε, ιστορικά από το 1821 μέχρι σήμερα, οι Έλληνες υπήρξαν πλουσιότεροι της Ελλάδος. Και αν υπάρχουμε ως τόπος, αν υπάρχουμε ως κράτος, αυτό οφείλεται στη δυνατότητά μας, μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά να υπερβαίνουμε τις δυσκολίες των καιρών και της στιγμής».
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, αφού χαιρέτισε και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, μεταξύ άλλων, ανέφερε : «Η γενναιόδωρη αυτή προσφορά σας στην Ελληνική Αστυνομία δεν εξαντλείται μόνο σε υλικά μέσα, που σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έχουμε ανάγκη για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής μας υποδομής και για την αντιμετώπιση των καθημερινών λειτουργικών αναγκών… …Και βεβαίως, πρέπει να γνωρίζετε ότι η προσφορά σας αυτή δεν έχει αντίκρισμα μόνο στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά ευρύτερα στην ελληνική κοινωνία. Είναι πράξη προσφοράς προς την κοινωνία, προς τους Έλληνες πολίτες, στην ευρύτερη κλίμακα. Η λιτή αυτή εκδήλωση εδώ, όπου παριστάμεθα όλοι και έχουμε και την τιμή να είστε κι εσείς μαζί μας, δεν είναι προς ανταμοιβή ή ανταπόδοση του έργου και της προσφοράς σας, προς την Ελληνική Αστυνομία. Είναι ένας τρόπος εκδήλωσης ευχαριστιών και ευγνωμοσύνης, για αυτό το οποίο διαχρονικά προσφέρετε στην Αστυνομία…».
Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Νικόλαος Πατέρας, αφού ευχαρίστησε από την πλευρά του, για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ανέφερε : «Είσαστε όλοι ήρωες για αυτά που προσφέρετε……Το Ίδρυμα αναγκάστηκε να προσπαθήσει να συνεισφέρει σε πράγματα, τα οποία δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα χρειαζόταν η Αστυνομία.… Αυτό για το οποίο θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω εκ μέρους του Ιδρύματος, της οικογένειάς μου, είναι ότι είμαστε πάντοτε προσηλωμένοι στο να βοηθάμε και την Αστυνομία φυσικά, που παίρνει το 50% των χρημάτων του Ιδρύματος κάθε χρόνο, αλλά και άλλες κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη…».
Την εκδήλωση βράβευσης τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος και ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπασπύρου. Επίσης, στην τελετή παραβρέθηκαν ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί και προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Recommended For You