Βαρύς οπλισμός στο κρησφύγετο του Μαραθώνα

imagesΕννέα αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στο κρησφύγετο που εντοπίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην λεωφόρο Μαραθώνος, στον Μαραθώνα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το κρησφύγετο νοικιάστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, με πλαστά στοιχεία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από μέλος της λεγόμενης “συμμορίας ληστών του Διστόμου”, στην οποία συμμετείχε και ο προσφάτως συλληφθείς στον Βόλο, Γιώργος Πετρακάκος.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που έφτασαν στη γιάφκα μετά από μεθοδικές έρευνες για την συλλογή στοιχείων σχετικά με τρομοκρατική οργάνωση, έχουν δει μέχρι στιγμής απ’ έξω έξι ΙΧ αυτοκίνητα, ένα φορτηγό και δύο μοτοσικλέτες.

Ωστόσο, όπως ανέφερε αρμόδιος ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, το συγκεκριμένο κρησφύγετο εντοπίστηκε στο πλαίσιο ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που έχει αρχίσει πολύ πριν από τη σύλληψη του Γ. Πετρακάκου και αφορούσε στη συλλογή στοιχείων για τους δράστες συγκεκριμένων τρομοκρατικών επιθέσεων, που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

Το κρησφύγετο είναι ένα σπίτι με δύο υπόγεια, μέσα στα οποία βρέθηκαν μέχρι στιγμής τα εννέα οχήματα, τα οποία εκτιμάται ότι είναι κλεμμένα, αλλά αυτό θα διευκρινιστεί από την έρευνα που θα γίνει στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, όπου θα μεταφερθούν και τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Αντιτρομοκρατική.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όμως, συγκεντρώνουν τα αντικείμενα που φαίνονται μακροσκοπικά, στο εσωτερικό του σπιτιού με τα δύο υπόγεια (καθώς δεν μπορούν να μπουν οι αστυνομικοί αν δεν τελειώσει η βασική έρευνα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας).

Ειδικότερα, υπάρχουν σάκοι που περιέχουν τα όπλα και τα πυρομαχικά, η ποσότητα και το είδος των οποίων θα διευκρινιστεί όταν θα ανοιχτούν από τους πυροτεχνουργούς, μετά την έρευνα για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό στο χώρο.

Για τα ευρήματα και τα αποτελέσματα των ερευνών θα γίνεται συνεχής ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ.

Πάντως, όπως αναφέρει ανώτατος αξιωματικός, εκτιμάται ότι πρόκειται για γιάφκα τρομοκρατικής οργάνωσης και απομένει να διαπιστωθεί τι σχέση έχουν άτομα που έχουν πέσει μέχρι τώρα στα χέρια των διωκτικών αρχών και αν τα όπλα και τα οχήματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη ενέργεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Recommended For You