Βίκυ Βανίτα μια όμορφη παρουσία

Η Βίκυ Βανίτα ήταν ελληνίδα ηθοποιός και δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948 και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Από το 1968, όταν έκανε το ντεμπούτο της στην ταινία «Θύελλα στο σπίτι των ανέμων», ως το 1984, όταν χρονολογείται η τελευταία ταινία της, «Εδώ είναι Βαλκάνια», εμφανίστηκε σε δεκαέξι ταινίες.

Στις πολύ γνωστές κωμωδίες της ανήκει ο «Τρελοπενηντάρης» δίπλα στον Λάμπρο Κωνσταντάρα, αλλά και η τριλογία του «Μανωλιού» με τον Γιώργο Παπαζήση. Έκανε, επίσης, χαρακτηριστικές εμφανίσεις στις δραματικές ταινίες «Παραγγελιά» του Παύλου Τάσιου και «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη.

Στη μικρή οθόνη η Βίκυ Βανίτα πρωτοεμφανίσθηκε το 1973 στη σειρά του Γιώργου Κωνσταντίνου «Ανθρώπινες Ιστορίες» (ΥΕΝΕΔ), ενώ ο τελευταίος ρόλος της ήταν στο σήριαλ του Γιώργου Καπουτζίδη «Στο παρά πέντε» (2005, MEGA).

Για μία μεγάλη περίοδο της ζωής δούλεψε ως δημοσιογράφος στον περιοδικό Τύπο (Τηλέραμα κ.α.).

Η Βίκυ Βανίτα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Νέο Κόσμο στις 8 Μαρτίου 2007, σε ηλικία 59 ετών. Ο θάνατός της προήλθε από καρκίνο του πνεύμονα, τον οποίο απέκρυπτε από τους οικείους και τους φίλους τους, λέγοντας ότι πάσχει από άσθμα.

Πηγή: https://www.sansimera.gr

Recommended For You