Αυτό είναι το πρώτο Smarthpone στον κόσμο – Κατασκευάστηκε 28 χρόνια πριν από το πρώτο iPhone

Οι άνθρωποι επί της γης έμαθαν για πρώτη φορά τον όρο «smartphone» το 1995. Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ότι το πρώτο έξυπνο τηλέφωνο κατασκευάστηκε το 1992, με την κωδική ονομασία… Σίμον. Ο «Προσωπικός Επικοινωνητής Σίμον» κατασκευάστηκε 15 χρόνια πριν το πρώτο iPhone, σύμφωνα με το Business Insider.

Επρόκειτο για την πρώτη συσκευή της εταιρεία IBM που συνδύασε τις λειτουργίες ενός κινητού τηλεφώνου κι ενός προσωπικού ψηφιακού οδηγού (PDA). Τα PDA χρησιμοποιούνταν για αποθήκευση και ανάκτηση πληροφοριών. Κόστιζε 899 δολάρια, με τη σημερινή αξία του δολαρίου, όμως, υπολογίζεται ότι έφτανε στην τιμή των 1435$.

Πρόκειται για μια συσκευή που ήταν πιο μπροστά από την εποχή του. Η οθόνη του ήταν μονόχρωμη αφής LCD με μήκος 4.5 ιντσών και πλάτους 1.4, συνοδευόμενο από τη δικιά του γραφίδα.

Εκτός από τη δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσεων, οι κάτοχοί του μπορούσαν να λαμβάνουν σε αυτό τα e-mail τους, τα φαξ τους, αλλά και σελίδες σε μορφή Word. Υπήρχαν, ακόμη, οι εφαρμογές σημειωματάριου, ημερολογίου και παγκόσμιου ρολογιού.

Αν και δεν κατάφερε να πάρει τη φήμη των κινητών της Apple, η IDM πούλησε 50.000 Simons, αριθμός καθόλου ευκαταφρόνητος.

Πλέον έχει μπει για τα καλά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Recommended For You