Ας φτιάξουμε ένα υπέροχο μαλακτικό ρούχων Φυσικό, οικολογικό, με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας και το αγαπημένο μας άρωμα

Αν θέλετε να αλλάξετε την ποιότητα της δικής σας ζωής αλλά και των παιδιών σας και να κάνετε παράλληλα οικονομία στον οικογενειακό σας προϋπολογισμό, επιλέξτε πιο φυσικούς και οικολογικούς τρόπους για να διευκολύνετε την καθημερινότητά σας. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, μπορείτε να αντικαταστήσετε όλα τα απορρυπαντικά και γενικά τα χημικά που μπαίνουν μέσα στο σπίτι σας, με καθαριστικά που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας (γίνονται πανεύκολα) και με υλικά που είναι οικονομικά και υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια.

Πιστέψτε με, θα καταλάβετε άμεσα τη διαφορά, παρόλο που είναι δύσκολο να αντικαταστήσετε κάτι στο οποίο έχετε συνηθίσει μία ζωή. Από την άλλη, δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε, αφιερώνοντας μόνο λίγο από το χρόνο σας και αν πάλι δεν σας πείθει, τότε απλά το απορρίπτεται.

Εμείς, μετά το απορρυπαντικό πλυντηρίου που κάναμε σε σκόνη και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε και το χειροποίητο μαλακτικό μας, που εκτός από τα ρούχα μας κάνει επίσης καλό στο πλυντήριό μας. Δείτε παρακάτω την πανεύκολη και οικονομική συνταγή.

ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο νερό
½ λίτρο άσπρο ξύδι
200 – 250 γρ. σόδα μαγειρέματος
1 μπουκάλι
Προαιρετικά 10-20 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας

EXTRA INFOS: Αν θέλετε μπορείτε να μη συμπεριλάβετε τη σόδα μαγειρέματος. Παράλληλα, προσωπικά χρησιμοποιώ αποσταγμένο νερό. Για να αποθηκεύσετε το μείγμα σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι που κρατήσατε από προηγούμενο μαλακτικό, αφού πρώτα το έχετε πλύνει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο δοχείο ή μπολ, βάζουμε το νερό.

2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σόδα, ανακατεύουμε ώστε κάπως διαλυθεί και ρίχνουμε το ξύδι. Προσοχή, το ξύδι το ρίχνουμε σιγά σιγά γιατί σε συνδυασμό με τη σόδα αφρίζει. Αν εσείς επιλέξετε να μη βάλετε σόδα, απλά ενώνετε το νερό με το ξύδι.

3. Προαιρετικά, μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας ώστε να βοηθήσει και αυτό με τις ιδιότητές του και παράλληλα να δώσει άρωμα. Προσωπικά, χρησιμοποιώ αιθέριο έλαιο λεβάντας και teetree.

4. Αφού ανακατέψετε προσεκτικά, στη συνέχεια με ένα χωνί, τοποθετείτε το μείγμα στο μπουκάλι σας και το μαλακτικό σας είναι έτοιμο για χρήση! Τοποθετείτε σε κάθε πλύση από το μείγμα περίπου 40-60 ml (μετρήστε το σε μία κούπα) στη θήκη του πλυντηρίου όπου μπαίνει το μαλακτικό ή στο τελευταίο ξέβγαλμα.

TIPS: Καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα μεγαλύτερο μπουκάλι, διότι πριν από κάθε χρήση θα πρέπει να το ανακινείτε καλά ώστε να ανακατεύονται τα υλικά. Συγκεκριμένα, η σόδα αλλά και τα αιθέρια έλαια, αν βάλετε, τα οποία δεν είναι υδατοδιαλυτά.

Χρήσιμες πληροφορίες

Το βασικό υλικό στη συνταγή είναι το λευκό ξύδι, το οποίο μάλιστα μπορεί αν χρησιμοποιηθεί και από μόνο του ως μαλακτικό. Το ξύδι έχει την ιδιότητα να μαλακώνει τα ρούχα, χωρίς να είναι τοξικό, λειτουργεί ως αντιμυκητιακό και αντισηπτικό και παράλληλα, αφαιρεί τα υπολείμματα που παραμένουν στις ίνες από το απορρυπαντικό.

Παράλληλα, εξαφανίζει τις δυσάρεστες οσμές, απολυμαίνει και δίνει λάμψη στα ρούχα. Σίγουρα θα το αγαπήσει και το πλυντήριό σας καθώς μπορεί να «δουλέψει» ως αποσκληρυντής του νερού, καθαρίζοντάς το από άλατα και υπολείμματα. Σε συνδυασμό μάλιστα με τη σόδα επιταχύνεται η απολύμανση και ο καθαρισμός του πλυντηρίου. Η σόδα επίσης λειτουργεί ως φυσικό μαλακτικό, «διώχνει» τις οσμές και είναι ιδανική για όσους έχουν αλλεργίες στα χημικά του πλυντηρίου.

Καλή σας επιτυχία!

https://www.life-events,gr

Recommended For You