Ανακαλύψτε τα οφέλη του παντζαριού για το δέρμα και τα μαλλιά

Με πλούσια θρεπτικά συστατικά τα παντζάρια εκτός από τη διατροφή σας μπορείτε να τα εντάξετε και στα προϊόντα ομορφιάς σας.

Τα οφέλη του παντζαριού για το δέρμα

Τα παντζάρια δεδομένου ότι έχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά, ωφελούν το δέρμα και το προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες αποτελεσματικά. Επίσης, λειτουργούν ως αντι-γηραντική ουσία και προλαμβάνουν τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Το λυκοπένιο που βρίσκεται στο χυμό παντζάρι διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος και προστατεύει το δέρμα από τις σκληρές ακτίνες του ήλιου.

Χρησιμοποιώντας το χυμό παντζάρι ως μάσκα μπορείτε να δώσετε στην επιδερμίδα σας μια ρόδινη απόχρωση. Αναμειγνύουμε 1 κουταλιά της σούπας χυμό καρότου με 1 κουταλιά της σούπας χυμό παντζάρι. Απλώστε το σε όλο το πρόσωπο με ένα κομμάτι βαμβάκι. Αφήστε το για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε χυμό παντζαριού στη μάσκα αργίλου, και να κάνετε το δέρμα σας λαμπερό και λείο. Θα αφαιρέσει τις κηλίδες και τα σκοτεινά σημεία, αν χρησιμοποιηθεί τακτικά για ένα μήνα.

Τα οφέλη του παντζαριού για τα μαλλιά

Ο χυμός του παντζαριού περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο και βιταμίνη Β και C. Όλες αυτές οι θρεπτικές ουσίες επιτρέπουν την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής η οποία προάγει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Ο χυμός τους βοηθά στην εξάλειψη της φαγούρας στο τριχωτό της κεφαλής και την ξηρότητα. Οι ενζυματικές του ιδιότητες καταστρέφουν τα νεκρά κύτταρα και τις ξηρές συνθήκες του τριχωτού της κεφαλής. Ενυδατώνουν το τριχωτό της κεφαλής και ανακουφίζουν από την ξηρότητα και τη φαγούρα που συνοδεύει την πιτυρίδα και το λιπαρό δέρμα της κεφαλής. Το χυμό των παντζαριών τον αναμιγνύετε με ξύδι για να καθαρίσει το τριχωτό της κεφαλής από την πιτυρίδα αλλά και από την ψωρίαση.

Επίσης ο χυμός των παντζαριών μπορεί να αναμιχθεί με χέννα ως φυσική χρωστική ουσία για να κάνετε καστανοκόκκινες αποχρώσεις, ενώ θα κρατήσει τα μαλλιά υγιή και όμορφα. Μπορείτε επίσης να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με καθαρό χυμό παντζαριού αραιωμένο με νερό για να δώσετε μια κοκκινωπή απόχρωση στα μαλλιά σας.

Recommended For You