Ανακαλύφθηκαν Android συσκευές με προεγκατεστημένο malware!

Περισσότερα από 40 μοντέλα τηλεφώνων Android, η πλειοψηφία των οποίων κατασκευάζονται από εταιρείες στην Κίνα, κυκλοφορούν με προ-εγκατεστημένο κακόβουλο λογισμικό που εγχύθηκε στο firmware κατευθείαν από το εργοστάσιο.

Η εταιρεία ασφάλειας Dr.Web ανακάλυψε ένα νέο Trojan που ονομάζεται Android.Triada.231 στο firmware αρκετών Android συσκευών από τα μέσα του 2017, και μετά από μια σε βάθος έρευνα, αποκαλύφθηκε ότι πάνω από 40 μοντέλα είναι πιθανό να επηρεάστηκαν.Android

Τα περισσότερα από τα επηρεαζόμενα τηλέφωνα αποτελούν low-end συσκευές.

Η Dr. Web εξηγεί ότι ήλθε σε επαφή με τις εταιρείες που υπέστησαν ζημία για να αναφέρει το πρόβλημα και ανακάλυψε ότι τουλάχιστον σε μία περίπτωση ο ένοχος ήταν μια εταιρική σχέση με μια εταιρία ανάπτυξης λογισμικού στη Σαγκάη, η οποία απαιτούσε από τους κατασκευαστές Android να προεγκαταστήσουν μία από τις εφαρμογές της στην εικόνα του κινητού λειτουργικού συστήματος.

Όσον αφορά το πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι το κακόβουλο λογισμικό για χρήστες Android που αγοράζουν αυτά τα τηλέφωνα, η εταιρεία ασφάλειας τόνισε ότι μπορεί να κλέψει προσωπικές πληροφορίες, όπως τραπεζικά δεδομένα και προσωπικά στοιχεία.

Η εταιρεία ασφάλειας προειδοποιεί ότι ο αριθμός των κινητών τηλεφώνων Android που ενδεχομένως θα μεταφέρουν το ίδιο κακόβουλο λογισμικό θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος, αν και προς το παρόν, μόνο τα παρακάτω μοντέλα έχουν επιβεβαιωθεί ότι διακυβεύονται.

Leagoo M5
Leagoo M5 Plus
Leagoo M5 Edge
Leagoo M8
Leagoo M8 Pro
Leagoo Z5C
Leagoo T1 Plus
Leagoo Z3C
Leagoo Z1C
Leagoo M9
ARK Benefit M8
Zopo Speed 7 Plus
UHANS A101
Doogee X5 Max
Doogee X5 Max Pro
Doogee Shoot 1
Doogee Shoot 2
Tecno W2
Homtom HT16
Umi London
Kiano Elegance 5.1
iLife Fivo Lite
Mito A39
Vertex Impress InTouch 4G
Vertex Impress Genius
myPhone Hammer Energy
Advan S5E NXT
Advan S4Z
Advan i5E
STF AERIAL PLUS
STF JOY PRO
Tesla SP6.2
Cubot Rainbow
EXTREME 7
Haier T51
Cherry Mobile Flare S5
Cherry Mobile Flare J2S
Cherry Mobile Flare P1
NOA H6
Pelitt T1 PLUS
Prestigio Grace M5 LTE
BQ 5510

Η αφαίρεση του κακόβουλου λογισμικού από ένα τηλέφωνο δεν είναι δυνατή χωρίς την εγκατάσταση μιας καθαρής έκδοση του λειτουργικού συστήματος, οπότε ο κατασκευαστής είναι ο μόνος που μπορεί να σας βοηθήσει. Εάν η συσκευή είναι rooted, οι εφαρμογές ασφαλείας μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του malware.

https://secnews.gr

Recommended For You