Αλληλεγγύη από το Εθνικό Συνδικάτο των Δημοσιογράφων στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία

Το Εθνικό Συνδικάτο Δημοσιογράφων στέκεται αλληλέγγυο στην δημοσιογραφία στην Ελλάδα. Το συνδικάτο καταδικάζει, όπως συμβαίνει διεθνώς, την ανακοίνωση του κλεισίματος της ΕΡΤ την Τετάρτη 12 Ιουνίου και εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους στην Ελλάδα σήμερα. 
Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει τους 3 τηλεοπτικούς σταθμούς, τους εθνικούς και περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, τις δορυφορικές συνδέσεις και το διαδικτυακό τόπο της ΕΡΤ με την απόλυση όλων των εργαζομένων. Τα εργατικά συνδικάτα στην Ελλάδα απάντησαν με 24ωρη απεργία σε συμπαράσταση των δημοσιογράφων και των τεχνικών. Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ συνέχισαν να αντιστέκονται ενάντια στο κλείσιμο και εκπέμπουν ζωντανά από τα κατειλημμένα στούντιο της ΕΡΤ.
Michelle Stanistreet, γενικός γραμματέας του Εθνικού Συνδικάτου Δημοσιογράφων, δήλωσε: ‘Η σοκαριστική ανακοίνωση των 2,700 απολύσεων και του κλεισίματος της ΕΡΤ έχει ήδη καταδικαστεί απερίφραστα και η άμεση αντίδραση των εργαζομένων μας εμπνέει. Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι μία βάρβαρη ενέργεια και συμπεριλαμβάνεται στο γενικότερο φαύλο πρόγραμμα αυξανόμενης λιτότητας. Δεν θα πληρώσουμε την κρίση την οποία δεν δημιουργήσαμε. 
Η απόφαση του κράτους να κλείσει την ΕΡΤ πρέπει να ανατραπεί. Είναι μία άθλια επίθεση στα μέσα ενημέρωσης και την δημοκρατία στην Ελλάδα. Η ενότητα των δημοσιογράφων και εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης πρέπει να μας δυναμώσει. Το Εθνικό Συνδικάτο Δημοσιογράφων στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία στέκεται αλληλέγγυο στους δημοσιογράφους και προσφέρει την στήριξη και βοήθειά του στους συναδέλφους. Απορρίπτουμε τις προσπάθειες να μας διαχωρίσουν και στεκόμαστε ενωμένοι να παλέψουμε για τη δημοσιογραφία.’
http://www.nuj.org.uk/innerPagenuj.html?docid=2952

Recommended For You