Ήρθε το cucamelon. Τι είναι το νέο φρούτο

Είναι αγγούρι ή πεπόνι; Μοιάζει εξωτερικά με καρπούζι και έχει τη γεύση του αγγουριού, αλλά το μέγεθος ενός σταφυλιού …
Ο λόγος για το cucamelon (αγγουροπεπόνι) μια νέα ποικιλία που είναι διαθέσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι πωλήσεις της έχουν χτυπήσει κόκκινο.
Το cucamelon το λανσάρει στην αγορά η εταιρεία Suttons Seeds. Μάλιστα, το μυστικό για τη ραγδαία άνοδο των πωλήσεων αποκάλυψε στην ιστοσελίδα freshplaza ο διευθυντής της εταιρείας, Τομ Σάρπλες: «Είχαμε τους σπόρους για 4-5 χρόνια και δεν το γνώριζε κανείς. Μέχρι που ο Τζέιμς Γουνγκ (διάσημος στη βρετανική τηλεόραση) από τη δημοφιλή εκπομπή του “καλλιεργήστε τα δικά σας προϊόντα” παρουσίασε το cucamelon και το κοινό το αγάπησε». Σημειώνεται ότι ο Τζέιμς εκτός από το cucamelon συνεργάζεται με την εταιρεία Suttons Seeds για τη δημιουργία και άλλων ασυνήθιστων φαγώσιμων λαχανικών.
Η Suttons Seeds παρουσίασε, επίσης, το cucamelon στο φεστιβάλ «The Edible Garden Show», όπου προκάλεσε σάλο η ιδιαιτερότητά του.
Οι σπόροι cucamelon, έχουν αναπαραχθεί στην Ολλανδία. Τα φυτά είναι ταχέως αναπτυσσόμενα, χρειάζεται περίπου 3 μήνες για να αποδώσουν καρπούς και είναι πολύ ευπροσάρμοστα. Ο Σάρπλες υποστηρίζει ότι μπορεί να καλλιεργηθεί εκτός θερμοκηπίου στη νότια Αγγλία, αλλά θα πρέπει να φυτευτεί σε θερμοκήπιο στις βορειότερες περιοχές, όμως ευδοκιμούν σε διάφορους τύπους εδάφους και είναι εύκολο να καλλιεργηθούν.
Τέλος, η εταιρεία κυκλοφόρησε μια ακόμα νέα ποικιλία μήλου την επονομαζόμενη “Red Love” («Κόκκινη Αγάπη»). Πρόκειται για ένα μήλο με κόκκινη σάρκα, για το οποίο ήδη υπάρχει μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον.
http://www.fimes.gr

Recommended For You