Έρχεται μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες;

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στη νότια Ελλάδα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους σεισμολόγους , οι οποίο παρακολουθούν επί 24ωρου βάσεως τη σεισμική δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στο νότιο Αιγαίο.
Σεισμοί νότια της Κρήτης με μέγεθος ως και 4,5R, αλλά και ο σεισμός των 4,9R κοντά στη Σπάρτη στη Πελοπόννησο τη Τρίτη 9 Απριλίου, δείχνουν μία πολύ έντονη όπως σας τονίσαμε και παραπάνω, σεισμική δραστηριότητα στο νότιο Αιγαίο.
Πρόκειται για προσεισμούς, δηλαδή σεισμούς πριν από έναν πολύ μεγάλο σεισμό ή τα συμβάντα αυτά δεν συνδέονται μεταξύ τους ;;
Οι σεισμολόγοι θέλουν να είναι καθησυχαστικοί μιλώντας για φυσιολογικούς σεισμούς, ωστόσο τους φοβίζει η περιοχή στην οποία εκδηλώνονται οι σεισμοί αυτοί. Το τόξο του νότιου Αιγαίου, έχει δώσει στο παρελθόν αρκετά μεγάλους σεισμούς. Ας μην ξεχνάμε ότι εκεί ενώνεται η Ευρασιατική με την Αφρικανική πλάκα.Το καλύτερο όπως υποστηρίζουν, είναι αν γίνονται σεισμοί και πόσο μάλλον μεγάλοι σεισμοί, να γίνονται μέσα στη θάλασσα, έτσι ώστε να μην υπάρξουν μεγάλες ζημιές.
http://greek-weather.org/

Recommended For You