Έκτακτο δελτίο Καιρού

Συνεχίζει να παρουσιάζει συνεχώς επιδείνωση ο καιρός στη χώρα μας, με εκδήλωση ισχυρών βροχών, καταιγίδων και χαλαζοπτώσεων. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν εκ νέου και θα επεκταθούν σε μεγάλο μέρος της χώρας, επηρεάζοντας και τα νησιά του Αιγαίου. Παράλληλα, ισχυροί έως θυελλώδεις Βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, θα πνέουν στο Αιγαίο και την Ανατολική Ελλάδα. Η θερμοκρασία, θα σημειώσει αισθητή πτώση, από Βορρά προς Νότο. Αναλυτικότερα:
Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Τρίτη 11 Ιουνίου, μετά και το ισχυρό κύμα καταιγίδων που χτύπησε τη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες άφησαν πίσω τους τεράστιες υλικές ζημιές, καθώς έπεσε ισχυρό χαλάζι στη Μακεδονία, με αποτέλεσμα στη Νάουσα και άλλες περιοχές, να σπάσουν ακόμη και παρμπρίζ αυτοκινήτων, κεραμίδια, ηλιακοί θερμοσίφωνες, ενώ ολική είναι η καταστροφή σε αγροτικές καλλιέργειες.
Από την Τρίτη 11 Ιουνίου έως το Σάββατο 15 Ιουνίου, ο καιρός στη χώρα μας, θα είναι πολύ επικίνδυνος. Αναμένεται να εκδηλωθούν εξαιρετικά έντονα μετεωρολογικά φαινόμενα. Εκτεταμένες ζημιές και ατυχήματα είναι πιθανά να συμβούν. Τα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται, είναι σε θέση να απειλήσουν την ανθρώπινη ζωή και την περιουσία, σε μια ευρεία περιοχή. Θα πρέπει να είστε συνεχώς ενήμεροι για τις αναμενόμενες μετεωρολογικές συνθήκες, αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονούν. Τέλος, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες και τις συμβουλές, που τυχών δοθούν από τις αρχές, ενώ θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι, ακόμη και για έκτακτα μέτρα.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ισχυρές καταιγίδες, συνοδεία έντονης ηλεκτρικής δραστηριότητας( κεραυνών, ατραπών), αλλά και ισχυρών χαλαζοπτώσεων, αναμένονται για όλη τη χώρα, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε αρκετές περιοχές, ο καιρός μπορεί να ξεγελάσει τους πολίτες, καθώς στην αρχή της ημέρας, αναμένεται ηλιοφάνεια. Ωστόσο, από το μεσημέρι και μετά, θα εκδηλώνονται εκτεταμένες βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα, σε αρκετές περιπτώσεις, είναι πιθανόν να εκδηλωθούν ακόμη και κατά τη διάρκεια των βραδινών ή νυχτερινών ωρών.
Σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι Βόρειοι άνεμοι, από την Τετάρτη 12 Ιουνίου, έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου, με την ένταση τους να φτάνει στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ. Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, από την Τετάρτη και μετά. Κλείνοντας, να τονίσουμε την αυξημένη πιθανότητα ισχυρών καταιγίδων ή βροχών, ( κυρίως τις μεσημεριανής και απογευματινές ώρες, χωρίς να αποκλείεται τα φαινόμενα να εκδηλωθούν και τη νύχτα), στην περιοχή της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Όσων αφορά την Αθήνα, οι ποιο επικίνδυνες ημέρες, θεωρούνται η Τέταρτη 12 Ιουνίου, η Πέμπτη 13 Ιουνίου και η Παρασκευή 14 Ιουνίου, με πιθανότητα βροχής και το Σάββατο 15 Ιουνίου. Όσων αφορά τη Θεσσαλονίκη, τα καιρικά φαινόμενα αναμένονται σε καθημερινή βάση, με ιδιαίτερη έμφαση, τις γύρω περιοχές από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.
http://www.xalazi.gr

Recommended For You