Άρχισε η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος στους λογαριασμούς των δικαιούχων εδώ και λίγες ώρες.

Τις πρώτες εγκρίσεις διανομής για το επίδομα κοινωνικού μερίσματος , ανακοίνωσε προ ολίγου στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, σήμερα εγκρίθηκε η αναδιανομή 133,2 εκατ. ευρώ σε 205.912 νοικοκυριά, («περίπου 647 ευρώ ανά δικαιούχο νοικοκυριό» ανέφερε σχετικά), ενώ αύριο θα πιστωθεί το ποσόν της εφάπαξ χρηματικής ενίσχυσης σε πάνω από 75.328 ένστολους.

Με βάση, εξάλλου, τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του 2014, υπάρχει πρόσθετη πρόβλεψη για χορήγηση μερίσματος σε μακροχρόνια ανέργους.

«Τα κριτήρια συνεχώς αξιολογούνται- και εκπτώσεις ως προς το προς διανομή ποσόν, δεν πρόκειται να γίνουν» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Πως θα δεις εαν θα το πάρεις αύριο

Ολοκληρώνεται σταδιακά ο έλεγχος της ΓΓΠΣ των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα που ήταν σε εκκρεμότητα ώστε οι δικαιούχοι να λάβουν την Παρασκευή το επίδομα απο το πλεόνασμα.Στο gsis.gr οι αιτούντες που εκκρεμούσε έλεγχος και αναγραφόταν η ένδειξη ”ενδεικτικό αποτέλεσμα” μπορούν να δουν το τελικό αποτέλεσμα της αίτησης τους για το κοινωνικό μέρισμα.

Ειδικότερα, σταδιακά η εφαρμογή του gsis.gr για το κοινωνικό μέρισμα εμφανίζει τις αιτήσεις δικαιούχων που εκκρεμούσαν με την ένδειξη ”προς πληρωμή” αφου ολοκληρώνεται ο έλεγχος απο την ΓΓΠΣ στα εισοδήματα και τα ειδικά κριτήρια των αιτούντων.

Μπαίνοντας στο taxisnet μπορείτε να δείτε εαν θα πάρετε αύριο το μέρισμα.

Σε όσους δικαιούχους η ένδειξη στην αίτηση του taxisnet αναγράφει ”προς πληρωμή” θα λάβουν το δικαιούμενο ποσό την Παρασκευή στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Επίσης σήμερα έγινε γνωστό ότι η απόφαση για τα νέα κριτήρια ”διορθωμένα” κριτήρια θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα. Οι νέοι δικαιούχοι δεν θα χρειαστεί να κάνουν νέα αίτηση στο gsis.gr αφου αυτόματα η ΓΓΠΣ θα προσαρμόσει τους δικαιούχους σύμφωνα με τα νέα κριτήρια.

www.dikaiologitika.gr

Recommended For You