Φυσικές λύσεις για καθαρή αναπνοή

Ανοίγετε το στόμα σας και μπορείτε να σκοτώσετε δέκα μύγες με μια ανάσα. Κάθε φορά που συνομιλείτε με κάποιον βλέπετε τον τρόμο στο βλέμμα του. Η αναπνοή σας δεν είναι αυτό που θα λέγατε «καθαρή».

Οι αιτίες πολλές: προβλήματα οδοντιατρικής (ουλίτιδα, τερηδόνα), αναπνευστικής (ιγμορίτιδα, βρογχίτιδα) ή γαστρεντερολογικής φύσης (δυσκοιλιότητα, δυσπεψία) προκαλούν κακοσμία. Όμως οποιαδήποτε και να είναι η αιτία, λύσεις υπάρχουν. Και είναι πολύ πιο απλές απ’ όσο νομίζατε.

Τακτικό βούρτσισμα

Είναι ο μόνος τρόπος να κρατήσετε τα ούλα και τα δόντια σας υγιή καθώς και την αναπνοή σας δροσερή και φρέσκια. Αν το κάνετε σωστά, το βούρτσισμα θα σας πάρει 3 με 4 λεπτά. Να θυμάστε να φροντίζετε και τα πίσω δόντια όσο και τα μπροστινά.

Και νήμα

Το βούρτσισμα από μόνο του δεν αρκεί για την απομάκρυνση κάθε υπολείμματος τροφής από τα δόντια μας που προκαλεί κακοσμία, αφού η οδοντόβουρτσα μπορεί να φτάσει μόνο τις τρεις από τις πέντε επιφάνειες των δοντιών μας. Για να καθαρίστε αποτελεσματικά τα διαστήματα μεταξύ των δοντιών, ιδιαίτερα αν αυτά είναι «συνωστισμένα» ή καβαλάει το ένα το άλλο υπάρχει μόνο ένας τρόπος: το οδοντικό νήμα.

Καθαρισμός της γλώσσας

Η γλώσσα μας κόκαλα δεν έχει όμως βακτήρια… γεμίζει. Αρκετά μάλιστα από αυτά προκαλούν κακοσμία αν παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η λύση; Κάθε φορά που βουρτσίζετε τα δόντια σας, αφιερώστε λίγο χρόνο να «καθαρίσετε» και τη γλώσσα είτε με την κανονική οδοντόβουρτσα είτε με κάποια η οποία είναι ειδικά φτιαγμένη για αυτόν τον σκοπό.

cure_bad_breath_flora_stay

Ενυδάτωση

Η κακοσμία του στόματος, ιδιαίτερα τα πρωινά, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην αφυδάτωση. Φροντίστε λοιπόν να ενυδατώνεστε επαρκώς κατά τη διάρκεια της ημέρας, πίνοντας όσο νερό χρειάζεστε για να μην διψάτε.

Λεμονάκι μυρωδάτο

Πέρα από ένα σωρό οφέλη στην υγεία , το λεμόνι βοηθά και στη δροσερή αναπνοή, αφού είναι φυσικό αντισηπτικό και καταπολεμά τα βακτήρια. Μασήστε ένα λεμόνι ή πιείτε τον χυμό του (φρεσκοστιμένο) για εγγυημένα δροσερή ανάσα.

Μαϊντανός

Το μάσημα μερικών φύλλων μαϊντανού μετά από ένα γεύμα φρεσκάρει την αναπνοή, ενώ οι πλύσεις στόματος με το εκχύλισμα του είναι εξίσου αποτελεσματικές με ένα στοματικό διάλυμα του εμπορίου στο να σας χαρίσουν δροσερή ανάσα. Για να το φτιάξετε, βράζετε στην κατσαρόλα ένα ποτήρι νερό, ρίχνετε 2-3 κλωναράκια μαϊντανό και λίγη κανέλα. Σουρώνετε το μείγμα και ξεπλένετε το στόμα σας με αυτό για 1-2 λεπτά.

bad-breath-home-remedies

Γαρίφαλο

Όχι μόνο στο αυτί, αλλά και στο στόμα. Το γαρίφαλο με το έντονο άρωμά του χαρίζει δροσερή αναπνοή που διαρκεί. Δοκιμάστε να μασήσετε μερικά μετά από κάθε γεύμα (χωρίς να τα καταπιείτε).

Κανέλα

Ακόμα ένα βότανο το οποίο χαρίζει φρέσκια και δροσερή αναπνοή. Πιπιλίστε ένα στικ κανέλας μετά από κάθε γεύμα για να δείτε αμέσως τα αποτελέσματα.

Πηγή: in2life.gr

Recommended For You