Φανταστικής ομορφιάς κήπος στην Ιαπωνία!

«Ο σωστός κυβερνήτης πρέπει να φροντίζει τις ανάγκες του λαού του πρώτα και μετά να ενδιαφέρεται για τα δικά του συμφέροντα», έλεγε ο Κομφούκιος και ο κήπος που βλέπετε δημιουργήθηκε με σκοπό να αναπτύξει τη φιλοσοφία αυτή στο μέγιστο δυνατόν.
Ο κήπος «Koraku-en» βρίσκεται στην πόλη Okayama της Ιαπωνίας και η δημιουργία του αποδίδεται στον άρχοντα της πόλης Ikeda Tsunamasa, ο οποίος αποφάσισε να δημιουργήσει έναν χώρο πρασίνου προς ευχαρίστηση των υπηκόων του.
Από το 1687 μέχρι το 1700 που ολοκληρώθηκε αποτέλεσε μια όαση πρασίνου στο κέντρο της πόλης, λαμβάνοντας τη συμβολική ονομασία «Koraku-en» που σημαίνει «ο κήπος της μετά επιθυμίας»!
Πάνω από 4.000 δέντρα και περισσότερες από 160 διαφορετικές ποικιλίες ανθοφόρων φυτών καλλιεργήθηκαν στο εσωτερικό του, δημιουργώντας στην πορεία του χρόνου ένα πολύχρωμο και θεσπέσιο σκηνικό.
Ο κήπος αποτελεί για τους Ιάπωνες ένα από τα ωραιότερα τουριστικά αξιοθέατα αλλά και ένα σύμβολο καλής διαχείρισης από πλευράς εξουσίας, που πρώτα πρέπει να φροντίζει την ευχαρίστηση των πολιτών και στη συνέχεια το ίδιο συμφέρον!
http://perierga.gr
… η συνέχεια μετά τις διαφημίσεις …

Recommended For You