ΤΩΡΑ- Αθώος ο Κώστας Βαξεβάνης

Το δικαστήριο αθώωσε πριν από λίγο τον Κώστα Βαξεβάνη με τον κόσμο που βρισκόταν στην αίθουσα να ξεσπά σε χειροκροτήματα. 
Με την φράση «πάλι καλά που δεν με κατηγορήσατε για την δολοφονία του Κένεντυ» απάντησε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στην αγόρευση του εισαγγελέα που τον κατηγόρησε πως «παρέδωσε στην χλεύη μιας κοινωνίας που διψάει για αίμα». Η δίκη του δημοσιογράφου που δημοσιοποίησε την φερόμενη ως λίστα Λαγκάρντ συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Κώστα Βαξεβάνη και κατά την αγόρευσή του υποστήριξε πώς «ο δημοσιογράφος προσέφερε το αίμα και μετέτρεψε την χώρα σε Κολοσσαίο. Ο κατηγορούμενος διαπόμπευσε και διέσυρε υπολήψεις, χωρίς να έχει αποδειχθεί η ενοχή αυτών των ανθρώπων. Τους παρέδωσε στην χλεύη μιας κοινωνίας που διψάει για αίμα». ‘Αρον άρον σταύρωσον αυτοίς. Είναι λύση η ανθρωποφαγία και ο κανιβαλισμός;».

Ο Κώστας Βαξεβάνης υποστήρικε πώς « ήταν δημοσιογραφικό καθήκον η δημοσιοποίηση της λίστας» και ότι  « δεν αποτελεί παραβίαση προσωπικών δεδομένων η δημοσιοποίηση ονομάτων που συναλλάσσονται με τραπεζικά ιδρύματα.  Στο πλευρό του Κώστα Βαξεβάνη βρίσκεται ο πρόεδρος της διεθνούς ένωσης δημοσιογράφων, Τζίμ Μπουμελά, που ανέφερε πώς  « το δημόσιο υπερτερεί του ατομικού συμφέροντος. Στην Βρετανία η δημοσιοποίηση μίας  κατάστασης δαπανών του Κοινοβουλίου η οποία προκάλεσε έντονες πολιτικές συζητήσεις, αλλά πάντως όχι δίωξη των δημοσιογράφων που την ανέδειξαν» Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, κατέθεσε ότι «αν είχα την λίστα θα έπραττα όπως και ο κατηγορούμενος συνάδελφός μου».

… η συνέχεια μετά τις διαφημίσεις …

Recommended For You