Τσάι 30 φορές ακριβότερο από το χρυσό!

Το 2002 ένας εύπορος αγοραστής έδωσε 180.000 γουάν- περίπου 28.000 δολάρια- για μόλις είκοσι γραμμάρια του θρυλικού κινεζικού τσαγιού Da Hong Pao. Μάλιστα, αυτό το βότανο κοστίζει περισσότερο από 30 φορές το βάρος του σε χρυσάφι, περίπου 1.400 δολάρια το γραμμάριο- πάνω από 10.000 δολάρια για την ποσότητα μιας τσαγιέρας. Είναι από τα πιο ακριβά τσάγια στον κόσμο.

perierga.gr - Τσάι κοστίζει πιο πολύ κι από χρυσάφι!

Η συλλογή του γίνεται μεταξύ άλλων στην περιοχή Wuyishan στη νότια Κίνα, περιοχή διάσημη για το τσάι της εδώ και αιώνες. Κάθε Da Hong Pao προέρχεται από τα ολιγάριθμα «προγονικά» φυτά κι από αυτά παράγεται το σπάνιο και πολυπόθητο αυθεντικό τσάι. Επιπλέον, η βροχή που πέφτει από τα φαράγγια και πλημμυρίζει τα στενά ποτάμια των βουνών ρέει στους καταρράκτες και είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία που επηρεάζουν τη γεύση του τσαγιού.

«Είναι τόσο ακριβό επειδή απομένουν ελάχιστα από τα αρχικά φυτά», εξηγεί ο tea master Xiangning Wu, «τα πιο παλιά είναι πολύτιμα, σχεδόν ανεκτίμητα». Σύμφωνα με το BBC είναι τόσο ιδιαίτερο το είδος αυτό και τόσο δυσεύρετο στην αυθεντική μορφή του που υπάρχουν ειδικοί «μεσίτες» που διαμεσολαβούν για τους ζάμπλουτους συλλέκτες τσαγιού που θέλουν να το απολαύσουν.

http://perierga.gr

Recommended For You