Το Norman Atlantic έχει πάρει μεγάλη κλίση – Δείτε βίντεο μέσα από το φλεγόμενο πλοίο

imagesΔραματική τροπή παίρνει η υπόθεση του πλοίου που καίγεται καθώς μαρτυρίες αναφέρουν ότι έχει πάρει μεγάλη κλίση και οι επιβαίνοντες βρίσκονται σε κατάσταση έντονης ψυχολογικής πίεσης, όπως είπε, μιλώντας με δραματικό τόνο στο Mega μέσω τηλεφώνου, ένας από αυτούς.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κλίση είναι 7 μοιρών λόγω του νερού που ρίχνουν τα πυροσβεστικά.

Ο Νίκος Παπαθεοδοσίου εκτίμησε ότι περίπου 300 άτομα βρίσκονται ακόμη πάνω στο φλεγόμενο πλοίο, το οποίο είναι «μπαταρισμένο» και ρυμουλκείται με πολύ μικρή ταχύτητα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι και τα κύματα το παρασύρουν «μια εδώ και μια εκεί», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται στο εσωτερικό του με τις φλόγες όχι μόνο να είναι ορατές, αλλά τεράστιες: «Αν καίγεται; Ούτε ταινίες δεν έχουν τέτοια φωτιά», είναι η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε.

Το Norman Atlantic έχει πάρει μεγάλη κλίση – Δείτε βίντεο μέσα από το φλεγόμενο πλοίο

Σύμφωνα με τον ίδιο πάνω στο πλοίο επικρατεί χαοτική κατάσταση, καθώς «άλλοι πάνε εδώ και άλλοι πάνε εκεί», παρά τις «υπεράνθρωπες προσπάθειες» που καταβάλλει το πλήρωμα, που αποτελείται κυρίως από Ελληνες και Ιταλούς.

Εν τω μεταξύ, οι πρώτες δραματικές εικόνες βίντεο πάνω στο Norman Atlantic, με επιβάτες και πλήρωμα να κοιτούν ανήμποροι τις φλόγες να «κατατρώνε» το εσωτερικό του πλοίου, ανέβηκαν στο διαδίκτυο.

Στο βίντεο που «ανέβηκε» στο site της ιταλικής εφημερίδας Il Fatto Quotidiano, είναι εμφανές ότι η φωτιά έχει καταλάβει όλο το εσωτερικό του πλοίου και οι άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να βγουν στο κατάστρωμα, φορώντας σωσίβια.

http://www.imerisia.gr

Recommended For You