Το Ποικίλο Όρος στο στόχαστρο λαθροϋλοτόμων

Τον υψηλό κίνδυνο που διατρέχει το Ποικίλο – Αιγάλεω Όρος, να μείνει έρμαιο στα χέρια λαθροϋλοτόμων οι οποίοι στο βωμό του εύκολου κέρδους που δημιουργεί η οικονομική κρίση και η συνεχής αναζήτηση για οικονομικότερους τρόπους θέρμανσης – όπως το ξύλο- «πληγώνουν» ανεπανόρθωτα το Βουνό της Δυτικής Αθήνας καταγγέλλει με επιστολές του προς το Δασαρχείο Αιγάλεω, το Α. Τ. Χαϊδαρίου και το Δήμο Χαϊδαρίου, η «Διαρκής Κίνηση Χαϊδαρίου».
Μεταξύ άλλων στην επιστολή της η «Διαρκής Κίνηση Χαϊδαρίου» επισημαίνει «Γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα της λαθροϋλοτομίας δεν είναι αποκλειστικό φαινόμενο που παρατηρείται στην περιοχή μας, στην Αττικής ή μόνο στη χώρα μας. Οι συνθήκες που δημιουργούν το πρόβλημα αυτό είναι πολλές και αλληλοεπηρεάζονται μεταξύ τους. Μερικές απ’ αυτές είναι η οικονομική και κοινωνική κρίση, η απαξίωση των δασικών υπηρεσιών, η έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών και μέσων για την αστυνόμευση, η έλλειψη παιδείας, η μείωση των ποινών (η λαθροϋλοτομία θεωρείται από τον Απρίλιο του 2012 πταίσμα .
Ωστόσο παρ’ όλα αυτά υπάρχουν περιθώρια ανάσχεσης της λαθροϋλοτομίας στο Όρος Αιγάλεω – Ποικίλο γιατί το βουνό είναι επισκέψιμο, υπάρχουν δεκάδες πεζοπόροι και ποδηλάτες καθημερινά στο δάσος που βλέπουν, καταγράφουν, καταγγέλλουν αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση, δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο από τους αρμόδιους φορείς. Ζητούμε να υπάρξει ένας συντονισμός, να ληφθούν άμεσα μέτρα γιατί από τη θερινή ακόμα περίοδο έχουμε παρατηρήσει φαινόμενα λαθροϋλοτομίας ακόμα και στο Άλσος Δαφνίου που έχει πολλούς επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σας στέλνουμε φωτογραφίες α) από την λαθροϋλοτομία πεύκου β) θέση λαθροϋλοτομίας στο βουνό. Απαιτούμε να πάρετε τα δέοντα μέτρα γιατί διαφορετικά θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να αναζητήσουμε ευθύνες. Η αυθαιρεσία και περιφρόνηση δεν μπορεί να συνεχιστεί».
… η συνέχεια μετά τις διαφημίσεις …
http://westview.gr

Recommended For You