Το παλιότερο μήνυμα σε μπουκάλι και η παράξενη ιστορία του!

Η Marianne Winkler, μια συνταξιούχος ταχυδρομικός, ήταν διακοπές με τον σύζυγό της Horst όταν εντόπισε ένα ασυνήθιστο μπουκάλι να επιπλέει κοντά στο γερμανικό νησί Amrum. Θυμάται ότι το καθαρό γυάλινο μπουκάλι είχε ένα σημείωμα: “Σπάσε το μπουκάλι”. Η ίδια αναφέρει ότι προσπάθησαν να βγάλουν το σημείωμα αλλά δυστυχώς έπρεπε να σπάσουν το μπουκάλι. Όπως και έκαναν… Όταν το ζευγάρι ξετύλιξε το σημείωμα διάβασε ένα μήνυμα γραμμένο στα Αγγλικά, Γερμανικά και Ολλανδικά. Ζητούσε από αυτόν που το βρήκε να συμπληρώσει τα στοιχεία σχετικά με το πού και πότε το ανακάλυψε πριν το επιστρέψει στο Marine Biological Association, στο Πλίμουθ της Μεγάλης Βρετανίας. Έλεγε ότι όποιος το έκανε θα έπαιρνε ως αμοιβή ένα σελίνι.

perierga.gr - Το παλιότερο μήνυμα σε μπουκάλι και η παράξενη ιστορία του!

Τα μέλη της Βιολογικής Εταιρείας έμειναν έκπληκτοι όταν έλαβαν το σημείωμα από το ζευγάρι. Το μπουκάλι ήταν ένα από τα 1.020 που είχαν ρίξει στη Βόρεια Θάλασσα ανάμεσα στο 1904 και 1906 για να μελετήσουν τη δύναμη από τα θαλάσσια ρεύματα και ήταν μέρος μιας εργασίας. Τα περισσότερα δεν βρέθηκαν ποτέ και αυτά που βρέθηκαν ήταν σε σύντομο χρονικό διάστημα από τότε που τα είχαν ρίξει.

perierga.gr - Το παλιότερο μήνυμα σε μπουκάλι και η παράξενη ιστορία του!

Η εταιρεία πιστή στην υπόσχεσή της έστειλε ένα σελίνι στο ζευγάρι. Η Marianne και ο Horst περιμένουν τώρα να πάρουν το ρεκόρ Guinness αφού είναι το πιο παλαιό μήνυμα σε μπουκάλι που έχει ποτέ βρεθεί. Ο προηγούμενος κάτοχος αυτού του ρεκόρ το είχε ένας άλλος που βρήκε μήνυμα σε μπουκάλι μετά από 99 χρόνια που ήταν στην θάλασσα.

http://perierga.gr