Το κυνήγι της ευτυχίας: Η ταινία που θα σε πείσει πως με μεγάλη επιμονή και προσπάθεια καταφέρνεις τα πάντα

Στη σύγχρονη εποχή της οικονομικής κρίσης που έχει ταλαιπωρήσει και συνεχίζει να ταλαιπωρεί όλους μας, γινόμαστε παρατηρητές μιας ιστορίας που εμπνέει και προσφέρει άπλετα αισιοδοξία και θετικά μηνύματα.

Το κυνήγι της ευτυχίας (The Pursuit of Happyness), του Gabriele Muccino, διηγείται την ιστορία ενός χτυπημένου από την μοίρα πατέρα, του Κρις (Γουίλ Σμίθ), και του γιου του Κρίστοφερ (τον υποδύεται ο γιος του Γουιλ Σμιθ, Τζάντεν).

Ο Κρις, ένας ανύπαντρος πατέρας και πωλητής με ημι-απασχόληση, ακόμα δεν έχει βρει μία φόρμουλα επικοινωνίας με τη μητέρα του 5χρονου γιου του. Αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια, μπροστά στα πραγματικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει…

Δυστυχώς δεν περίμενε ποτέ επενδύοντας σχεδόν όλα όσα έχει σε ιατρικά μηχανήματα, τα οποία είχε σκοπό να εμπορευτεί, πως τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν τόσο άσχημα.

Όταν πια οι πωλήσεις έχουν παγώσει οριστικά και τίποτα δεν του αποφέρει κέρδος ο ήρωας καταφεύγει σε όποια λύση μπορεί προκειμένου να αποκτήσει μία σταθερή ζωή και έναν μισθό για εκείνον και τον γιο του.

Όταν τους κάνουν έξωση από το διαμέρισμα που ζει με το γιο του, οι δυο τους θα βρεθούν στο Σαν Φρανσίσκο, αναγκασμένοι να ζουν από εδώ κι από εκεί, κυριολεκτικά στον δρόμο – ακόμα και σε τουαλέτα του σιδηροδρομικού σταθμού!

Ο πρωταγωνιστής κάνει ό, τι μπορεί, θυσιάζει ολοκληρωτικά την ψυχική του ηρεμία, έτσι ώστε ο μικρός του γιος να μην αντιληφθεί την δυσκολία της κατάστασης. Δυνατές σκηνές μεγάλης έντασης και συγκίνησης εκτυλίσσονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου αποτυπώνοντας με απαράμιλλο τρόπο την προσπάθεια του πατέρα.

Όταν επιτέλους ο Γκάρντνερ προσλαμβάνεται σε μεγάλη χρηματιστηριακή εταιρεία θα είναι δυστυχώς σε θέση μαθητευόμενου και θα αργήσει πολύ μέχρι να δει τον πρώτο του μισθό. Οπλισμένος με απίστευτη υπομονή και θέληση, όμως, ο Γκάρντνερ θα αναδειχτεί στην ιεραρχία και θα διαβεί δρόμους που δεν είχε φανταστεί ποτέ ότι θα μπορούσε να περπατήσει….

Η ζωτική αυτή πάλη τελειώνει με ένα ελπιδοφόρο μήνυμα:

Με μεγάλη επιμονή και προσπάθεια όλα παίρνουν τον δρόμο τους…

Πρόκειται για μια πολύ όμορφη ταινία που χάρισε στον Γουίλ Σμίθ την υποψηφιότητα για όσκαρ Α΄ αντρικού ρόλου.

Μια ταινία που αξίζει να δείτε γιατί:

«Οι άνθρωποι αν δεν μπορούν να κάνουν κάτι οι ίδιοι, θα σου λένε πως δεν μπορείς να το κάνεις!»

Recommended For You