Το κείμενο των Ενόπλων Δυνάμεων για την ΕΡΤ

Με κείμενο που υπογράφουν 51 μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων, δημοσιογράφων και τεχνικών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και αντιτίθενται στην απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ.
Παρατίθεται αυτούσιο το κείμενο:
«ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΌ 51 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Kαταδικάζoυμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την προκλητική κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, που ανακοίνωσε με τον πιο κυνικό τρόπο ο εκπρόσωπος της τρικομματικής κυβέρνησης. 2800 εργαζόμενοι γίνονται θυσία στα σχέδια της κυβέρνησης και των Μνημονίων Ε.Ε-ΔΝΤ-τραπεζών. Ταυτόχρονα, η διάλυση κι απαξίωση της ΕΡΤ αποτελεί ένα μεγάλο δώρο στους καναλάρχες της ιδιωτικής ασυδοσίας. Η διάλυση της δημόσιας τηλεόρασης φέρνει άμεσα χιλιάδες απολύσεις, ακόμα πιο έντονο έλεγχο της πληροφόρησης και των ειδήσεων από τα πρόθυμα δημοσιογραφικά εξαπτέρυγα του κεφαλαίου. Φέρνει επίσης ολοκληρωτική απαξίωση του πολιτιστικού έργου της ΕΡΤ.
Στον σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό η δουλοποίση μας πάει χέρι χέρι με την κρατική τρομοκρατία, τον απόλυτο έλεγχο, την λογοκρισία και τη χειραγώγηση, την εμπορευματοποίης και ιδιωτικοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού.
Όχι δεν ξεχνάμε την ΕΡΤ της προώθησης της κυβερνητικής πολιτικής και της συκοφάντησης των αγώνων. Κάποιοι από εμάς ήμασταν εκεί όταν το φοιτητικό κίνημα διεκδίκησε βήμα στη δημόσια τηλεόραση και λογοκρίθηκε.
Χωρίς αυταπάτες όμως αναγνωρίζουμε ότι οι νόμοι της αγοράς δεν βρίσκουν στην ΕΡΤ την πλήρη εφαρμογή τους. Για αυτό και στην ΕΡΤ υπήρχαν και άλλες οπτικές στις πολεμικές ανταποκρίσεις και τα αντιπολεμικά κινήματα. Δόθηκε βήμα στην επιτροπή αλληλεγγύης στρατευμένων για να αναδείξει το ζήτημα του απεμπλουτισμένου ουρανίου και των αυτοκτονιών των συναδέλφων φαντάρων που ανέδειξε το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κ.α. Να μην ξεχάσουμε επίσης την ΕΡΑΣΠΟΡ και των σύνολο των εκπομπών που μας κρατούσε παρέα στη σκοπιά, αυτές τις ατέλειωτες ώρες με τα ακουστικά κάτω από το κράνος, στην τελευταία μονάδα της παραμεθορίου.
Αυτές οι ρωγμές στο σύστημα της λογοκρισίας μπορούν να αυξηθούν .Για αυτό και στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στην ΕΡΤ, που αποφάσισαν να αντισταθούν στο κυβερνητικό ψαλίδι βγάζοντας στον αέρα πρόγραμμα, χωρίς την έγκριση και τον έλεγχο των καλοπληρωμένων κυβερνητικών εγκάθετων.
Στηρίζουμε όσο μπορούμε μέσα και έξω από τα στρατόπεδα κάθε απόφαση αντίστασης και αγώνα που θα λάβουν οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία να στηρίξουν τις μαζικές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης
Για μια μαζική ασπίδα αλληλεγγύης, που θα ακυρώσει τα κυβερνητικά σχέδια. Για να ανατραπούν οι «σχιζοφρενείς δολοφόνοι με το πριόνι» των μνημονίων, για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, για μια ενημέρωση που δεν θα κρύβει την αλήθεια και τους αγώνες του λαού μας, για μια πραγματικά δημόσια ΕΡΤ υπό εργατικό έλεγχο.
– όχι στο λουκέτο στην ΕΡΤ
-Να ανατραπεί η αντεργατική κυβερνητική πολιτική, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡΑ και τα Μνημόνια
KEIMENO YΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ 51 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΣΧΟΛΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ
107 ΜΜΠΠΕΠ ΚΟΥΦΟΒΟΥΝΟ
575 ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ
25η ΕΠΙΛΑΡΧΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΩΣ ΞΑΝΘΗ
50 ΕΜΑ
289 ΤΠ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
80 ΕΑΡΜΕΘ ΚΩ
80 ΤΥΠΕΘ ΚΩ
282 Μ/Κ ΤΕ ΚΩ
649 ΤΕΚ ΣΑΜΟΥ
ΠΟΘΑ ΣΑΜΟΥ
596 ΤΠ
616 ΜΚΤΠ
617 ΜΚΤΠ
618Μ/Κ ΤΠ ΠΛΑΤΗ
502 Μ/Κ ΤΠ ΚΑΒΥΛΗ
105 Α/Κ ΜΜΠ ΚΑΒΥΛΗ
3ος ΛΔΒ ΚΑΒΥΛΗ
3ο ΤΥΠ ΚΑΒΥΛΗ
15Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
547 ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΤΠ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
124 ΠΒΕ
24η ΤΘΤ ΛΙΤΟΧΩΡΟ
117 Α/Κ ΜΠ ΡΙΖΙΑ
Α/ΑΠ ΡΟΔΟΥ (ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΡΟΔΟΥ)
Σ.Ε.ΤΗΛ.
558 ΜΚΤΠ ΠΡΩΤΟΚΚΛΗΣΙ
12 ΤΥΠ
745 ΒΜΧ
79 ΤΜΧΕΘ
5Ο2 ΜΚΤΠ
503ΤΠ
ΚΕΕΜ ΣΠΑΡΤΗ
ΚΑΑΥ ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑ
ΚΑΑΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ
Κ.Ε.Πεζικού ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙ
ΚΑΑΥ ΜΑΚΡΥΣ
ΚΕΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
ΚΑΑΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΚΕΝ ΑΥΛΩΝΑ
117 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ
Κ.Ε.ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΛΑΜΙΑ
98 ΑΔΤΕ
Κ.Ε.ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΘΗΒΑ
71η ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ
88 ΤΜΧ ΛΗΜΝΟΣ
265 ΜΚΤΠΕ ΛΕΣΒΟΣ
526 Μ/ΚΤΠ
534 ΤΟ
ΔΑΝ ΜΕΓΙΣΤΗΣ-ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΧΑΙΔΑΡΙ
ΕΠ.ΟΠ. ΚΑΙ ΕΜΘ από ΜΥΤΙΛΗΝΗ και ΣΑΜΟ».

Recommended For You