Το Διαδίκτυο είναι μια καταστροφή του Πολιτισμού

Είναι ο άνθρωπος που άνοιξε το κουτί της Πανδώρας. Γιατί ο Ιβαν Ουίλιαμς είναι ο ιδρυτής του Twitter και συνδημιουργός του Blogger, δίνοντας τη δυνατότητα στον καθέναν από εμάς να απευθύνεται στον ευρύτερο κόσμο. Στην ιστορία της τεχνολογίας των επικοινωνιών, σημειώνουν οι New York Times, αυτή ήταν μια εξέλιξη που μπορεί να συγκριθεί με την εφεύρεση της τυπογραφίας από τον Γουτεμβέργιο.

Και γιατί άνοιξε το κουτί της Πανδώρας; Επειδή όπως λέει ο ίδιος, «the Internet is broken» – το Διαδίκτυο είναι μια καταστροφή. Είναι πεπεισμένος εδώ και χρόνια, αλλά τα πράγματα δεν ήταν ποτέ χειρότερα όσο σήμερα: το Facebook μεταδίδει φόνους, το Twitter έχει πέσει θύμα των τρολ, τα fake news ταξιδεύουν με απίστευτη ταχύτητα. «Κάποτε πίστευα ότι εάν δίναμε σε όλους τη δυνατότητα να εκφραστούν ελεύθερα και να ανταλλάξουν ιδέες και πληροφορίες, ο κόσμος θα γινόταν ένα καλύτερος μέρος. Εκανα λάθος» λέει.

Το πρόβλημα, συνεχίζει, είναι ότι το Διαδίκτυο επιβραβεύει τα άκρα. Πώς το είπε ο Ντόναλντ Τραμπ; «Εάν δεν υπήρχε το Twitter δεν θα είχα εκλεγεί πρόεδρος». Ε, αυτός είναι ένας και μόνο λόγος για να λυπάται πραγματικά ο Ιβαν Ουίλιαμς. Και άντε τώρα να κλείσει το κουτί της Πανδώρας.

http://www.protagon,gr

Recommended For You