Τούρτα σοκολατίνα με κρέμα σοκολάτας

Υλικά συνταγής:
160 γρ. σοκολάτα 60% περιεκτικότητα κακάο ψιλοκομμένη
2 κ.σ. κονιάκ
6 αβγά χωρισμένα μεγάλα και σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ υγρή βανίλια

Επικάλυψη
120 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη και κρύα (όχι ζεστή)
300ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ κρύα
λίγο βούτυρο για την φόρμα

images

Εκτέλεση:

1. Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ. Βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στην φόρμα (στη βάση μόνο). Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί. Αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μεσαία ταχύτητα με μίξερ χειρός έως ότου σχηματιστούν απαλές κορυφές για 5΄.

2. Προσθέτουμε βροχηδόν την μισή από τη συνολική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1΄δυνατά να γυαλίσει η μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη για 4′-5 ΄να ασπρίσουν. Προσθέτουμε την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα, το κονιάκ, και την βανίλια.

3. Ρίχνουμε στο μείγμα κρόκων 2-3 κ.σ. μαρέγκα και με κουτάλι και κοφτές κινήσεις την ανακατεύουμε να αραιώσει και να μαλακώσει λίγο το μείγμα. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και απαλά διπλώνουμε το μείγμα να ενσωματωθεί, να μην φαίνονται άσπρα κομματάκια.

4. Αδειάζουμε στην φόρμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για περίπου 25΄. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 5′-10΄. Ξεφορμάρουμε με προσοχή γιατί το κέντρο είναι μαλακό και αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε σχάρα.

Για την επικάλυψη:

5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το σύρμα σε παχύρρευστη μορφή, να κάνει απαλές κορυφές. Προσθέτουμε την λιωμένη κρύα σοκολάτα και απλά με σπάτουλα διπλώνουμε.

6. Κόβουμε στα 2 το παντεσπάνι. Γεμίζουμε με την μισή σοκολατένια σαντιγί, και καλύπτουμε με 2 παντεσπάνι. Καλύπτουμε την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί.

7. Γαρνίρουμε με καρούλια σοκολάτας.

http://www.syntagesmekefi.gr

Recommended For You