Δείτε σε πια καταστήματα και τι μπορείτε να αγοράσετε με την κάρτα αλληλεγγύης

imagesΠολλά τα ερωτήματα που έχουν προκύψει από την πρώτη μέρα λειτουργίας της κάρτας αλληλεγγύης και το πρώτο σε ενδιαφέρον ερώτημα είναι Τι μπορώ να αγοράσω με την κάρτα αλληλεγγύης;

Μετά από επικοινωνία με τον τηλεφωνικό αριθμό 181818 της Εθνικής Τράπεζας τυπικά μπορεί κάποιος να αγοράσει τα πάντα που πωλούνται εντός καταστήματος.

Τα SuperMarket όμως έχουν βγάλει ανεπίσημη ανακοίνωση που σας την λέει η ταμίας ότι με την κάρτα μπορείτε να αγοράσετε μόνο τρόφιμα εκτός αλκοολούχων ποτών.

Αναμένουμε την αλυσίδα SuperMarket Που με ανακοίνωση της θα επιτρέπει την αγορά όλων των προϊόντων που πωλούνται εντός του καταστήματος των.

Σύμφωνα με έρευνα μας οι αλυσίδες SM MyMarket, Lidl, Μασούτης, Carrefour, ΑΒ, μέσω της κάρτας χρεώνουν μόνο τρόφιμα και ποτά εκτός αλκοολούχων, Ενώ η αλυσίδα SM Βερόπουλος δεν έχει εξουσιοδοτήσει τους ταμείες της να διαχωρίζουν τα προς χρέωση προϊόντα. Η Αλυσίδα Γαλαξίας μέσω της κάρτας χρεώνει τρόφιμα ποτά χαρτικά και απορρυπαντικά.

Οπότε με βάση τα παραπάνω μπορεί ο κάθε ένας να διαλέξει σε πιο κατάστημα θα εξυπηρετηθεί καλύτερα και θα κάνει τις καλύτερες αγορές.

Το παρακάτω κείμενο είναι από την σελίδα της Εθνικής Τράπεζας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα αποκλειστικά για αγορές τροφίμων σε καταστήματα εμπορίας τροφίμων με το σήμα MasterCard στην Ελλάδα, όπως supermarket, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, αρτοποιεία. Για να πραγματοποιήσετε τη συναλλαγή, παραδίδετε την κάρτα στο ταμείο της επιχείρησης και πληκτρολογείτε τον PIN στην ειδική συσκευή POS. Το ποσό χρεώνεται αυτόματα στην κάρτα, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση.

Με την Κάρτα Αλληλεγγύης μπορείτε επίσης να πραγματοποιείτε μέσω των i-bank ATM της Εθνικής Τράπεζας:

  • ερώτηση υπολοίπου,
  • λήψη αντιγράφου των 7 τελευταίων κινήσεων της κάρτας,
  • αλλαγή PIN.

​​Η Κάρτα Αλληλεγγύης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές με άτοκες δόσεις ή στο διαδίκτυο για ηλεκτρονικές αγορές​​. Επίσης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ΑΤΜ για ανάληψη μετρητών και το ποσό με το οποίο είναι πιστωμένη δεν μπορεί να εισπραχθεί σε μετρητά.

Προϋπόθεση για την πραγματοποίηση συναλλαγών με την κάρτα είναι να υπάρχει επαρκές διαθέσιμο υπόλοιπο.​

Recommended For You