Τερίν φρέσκων φρούτων σε ζελέ

Το καλοκαίρι έχουμε τη δυνατότητα να γευτούμε μια μεγάλη ποικιλία φρούτων που μας προσφέρουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Σας προτείνουμε να απολαύσετε τα αγαπημένα σας φρούτα σε μια τερίν άκρως δροσιστική.
Υλικά:
Για το ζελέ
-1/2 λίτρο νερό
-150 γρ. ζάχαρη
-35 γρ. ζελατίνη (περίπου 17 φύλλα)
-300 ml κρασί μοσχάτο (σαμιώτικο)
Για τα φρούτα
-1 μέτριο πεπόνι
-2 νεκταρίνια
-200 γρ. φράουλες
-200 γρ. κεράσια
-4 βερίκοκα
-5 μούρα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το ζελέ: ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρόλι και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Αμέσως μετά προσθέτουμε τα φύλλα της ζελατίνης, τα οποία πρώτα έχουμε βουτήξει σε κρύο νερό για 10 λεπτά και τα έχουμε στραγγίξει καλά. Όταν το σιρόπι μας κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το κρασί.
Ετοιμάζουμε τα φρούτα: κόβουμε το πεπόνι, τα νεκταρίνια και τα βερίκοκα σε λεπτές φέτες, ενώ τις φράουλες και τα κεράσια στη μέση. Τα μούρα τα αφήνουμε ολόκληρα. Τοποθετούμε το ζελέ στο ψυγείο ή σε ένα μπολ με παγάκια και, όταν παγώσει ελαφρά (προσοχή, δεν πρέπει να πήξει τελείως, γιατί δεν θα δουλεύεται), αρχίζουμε να συναρμολογούμε την τερίν μας. Για το σκοπό αυτό θα χρειαστούμε ειδική φόρμα για τερίν ή μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Συναρμολογούμε ως εξής: ρίχνουμε ένα στρώμα από το παχύρευστο ζελέ, πάχους περίπου 1 ½ εκατοστού, μέσα στη φόρμα και κατόπιν ένα στρώμα φρούτων, σύμφωνα με τη φαντασία και την αισθητική μας.
Συνεχίζουμε με ένα στρώμα ζελέ και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι να γεμίσουμε την τερίν. Θα πρέπει να τελειώσουμε με ένα λεπτό στρώμα ζελέ. Τοποθετούμε στο ψυγείο, για να πήξει καλά η τερίν, και σερβίρουμε.
http://www.infokids.gr

Recommended For You