Τα 5 πιο συχνά πράγματα για τα οποία μετάνιωσαν που δεν έκαναν, οι άνθρωποι λίγο πριν πεθάνουν

Λίγοι άνθρωποι αντέχουν στη σκέψη του θανάτου, πόσω μάλλον αν πρόκειται για τον… εαυτό τους.
Ακόμη λιγότεροι μπαίνουν στη διαδικασία να σκεφτούν για ποια πράγματα μπορεί να μετανιώσουν… όταν όμως θα είναι πλέον πολύ αργά.
Για ποιες πράξεις τους μετανιώνουν οι άνθρωποι όταν βλέπουν το τέλος τους να πλησιάζει;
Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, στην πλειοψηφία τους αφορούν πολύ απλά πράγματα όπως: το να διατηρούν επαφή με τους φίλους τους, να είναι αληθινοί στον εαυτό τους και αυτά που θέλουν και να μη φοβούνται να εκφράζουν τα πραγματικά τους συναισθήματα.
Η πρώην νοσοκόμα Bronnie Ware, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, έγραψε το βιβλίο «The Top Five Regrets Of The Dying: A Life Transformed By The Dearly Departing», στο οποίο περιγράφει τις εμπειρίες που έζησε κοντά σε ανθρώπους λίγο προτού αφήσουν την τελευταία τους πνοή σε αυτόν τον κόσμο.
«Ο άνθρωπος ωριμάζει απότομα όταν αντιμετωπίζει την θνησιμότητά του και οι αλλαγές που συντελούνται είναι συγκλονιστικές» είπε η ίδια.
Σύμφωνα με την ίδια οι παρακάτω είναι τα πέντε πιο συχνά πράγματα, για τα οποία μετανιώνουν οι άνθρωποι που νιώθουν το θάνατο να τους πλησιάζει:
– «Μακάρι να είχα το κουράγιο να ζήσω μια ζωή αληθινή, να είμαι αληθινός απέναντι στον εαυτό μου και να μη ζήσω τη ζωή που άλλοι περίμεναν από μένα».
– «Μακάρι να μην δούλευα τόσο πολύ».
– «Μακάρι να είχα το κουράγιο να εκφράσω τα πραγματικά μου συναισθήματα».
– «Μακάρι να είχα κρατήσει περισσότερη επαφή με τους φίλους μου και να τους έβλεπα πιο συχνά».
– «Μακάρι να είχα αφήσει/επιτρέψει στον εαυτό μου να είναι πιο χαρούμενος».
http://endiaferonta.com/?p=50069

Recommended For You