Τα πλεονεκτήματα της φιλίας, που ίσως δεν ξέρατε

«Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»… και άλλες τέτοιες παροιμίες, που υπάρχουν για τη φιλία καταδεικνύουν την αξία που έχει η φιλία για τους ανθρώπους. Μια άλλη θυμοσοφία λέει πως: «Οι φίλοι μας είναι οι συγγενείς που επιλέγουμε». Εκτός των άλλων η φιλία έχει ευεργετικές συνέπειες σε αρκετούς τομείς της ζωής μας. Κάποιες από αυτές τις ωφέλειες και τα πλεονεκτήματα σίγουρα δεν τα είχατε σκεφτεί.
Βελτίωση επικοινωνίας
Με όσο περισσότερους ανθρώπους συναναστρέφεστε στη ζωή σας, τόσο ευκολότερα θα εκφράζεστε σε μελλοντικές συζητήσεις. Όσοι τσακώνονται και παρεξηγούνται συχνά σε συζητήσεις είναι αυτοί που έχουν ανάγκη περισσότερους φίλους, καθώς θα αναγκαστούν έμμεσα να είναι πιο προσεκτικοί στα λεγόμενά τους. Με τον τρόπο αυτό πρόκειται να βελτιώσετε την επικοινωνία σας σε κάθε τομέα, επαγγελματικό ή κοινωνικό.
Επαγγελματικά οφέλη
Επωφεληθείτε από τους φίλους σας, καθώς σε δύσκολες στιγμές ή όταν μένετε χωρίς δουλειά θα είστε τα πρώτα άτομα που θα προτείνουν σε έναν νέο χώρο εργασίας. Αν δικτυωθείτε με πολλούς ανθρώπους, είναι αναμενόμενο να σας ανοίγονται νέες και περισσότερες ευκαιρίες.
Επαφές
Οι φίλοι θα σας προτείνουν και θα σας συνδέσουν με σωστά άτομα. Μπορεί να σας γνωρίσουν σε άλλους φίλους ή φίλες τους με τους οποίους μπορεί να ταιριάξετε. Άλλωστε, πόσες και πόσες σχέσεις αγάπης δεν έχουν ξεκινήσει από φίλους φίλων… Ακόμη μπορούν να σας συστήσουν έναν καλό γιατρό ή τεχνίτη για το σπίτι. Όταν χρειάζεστε τη βοήθεια κάποιου ειδικού και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, οι φίλοι σας θα είναι εκεί την κατάλληλη στιγμή.
Ψυχική στήριξη
Όταν υπάρχει απώλεια ενός οικείου προσώπου ή χωρισμός ή γενικά οτιδήποτε μπορεί να σας ραγίσει την καρδιά δεν πρέπει να μείνετε μόνοι. Οι φίλοι είναι αυτοί που θα σας βοηθήσουν να ανακάμψετε ψυχικά  και θα σας κάνουν να ξεπεράσετε τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο άμεσα και εύκολα.
Ενθάρρυνση
Όταν αποφασίζετε να προβείτε σε μια αλλαγή στάσης ζωής, οι φίλοι είναι αυτοί που θα κάνουν τη μετάβαση ευκολότερη. Όποτε πρόκειται για σημαντικές αποφάσεις για τις οποίες μπορεί να μην είστε σίγουροι, οι φίλοι σας θα είναι εκείνοι που θα σας πουν ότι μπορείτε να το κάνετε και πως θα πετύχετε σίγουρα. Με τον τρόπο αυτό θα σας διαλύσουν κάθε αμφιβολία και θα σας «ανοίξουν» τα φτερά.
Βελτίωση υγείας
Οι φίλοι είναι υπεύθυνοι για να σας δημιουργήσουν σωστά πρότυπα. Για παράδειγμα, θα σας ενθαρρύνουν να αποφύγετε τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Συνήθως θέλουμε να κάνουμε αρκετές δραστηριότητες με τους φίλους μας. Κατά συνέπεια, θα είναι για παράδειγμα αδύνατο να ακολουθήσουμε κάποιον σε αθλήματα αν δεν είμαστε γυμνασμένοι.
Σας δίνουν προσοχή
Οι φίλοι σας, θέλουν να είστε απλά υγιείς. Θα είναι οι πρώτοι που βλέποντάς σας μπορεί να σας παροτρύνουν να επισκεφθείτε το γιατρό για έναν προληπτικό έλεγχο. Επίσης, μπορεί να σας προτείνουν κάποια θεραπεία ή αντιβίωση από παρόμοιο σύμπτωμα των ιδίων.
Γέλιο
Εκτός από την ψυχική στήριξη, οι φίλοι σας είναι αυτοί που θα σας κάνουν να περάσετε καλά. Οι καλοί φίλοι δεν θα σας αφήσουν στο περιθώριο, αντίθετα θα σας κάνουν να δείτε σε όλα τη θετική τους πλευρά ή ίσως και να απομυθοποιήσετε ορισμένα προβλήματά σας και να γελάσετε.
Πάντως το σημαντικότερο πλεονέκτημα μιας φιλίας είναι η ευκαιρία να μοιραζόμαστε με έναν άλλον άνθρωπο τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας, καθώς και τα δικά του. Καταλαβαίνοντας καλύτερα τους άλλους, γινόμαστε κι εμείς καλύτεροι ως άνθρωποι.
flowmagazine.gr

Recommended For You