Τα Ξημερώματα 4,4 ρίχτερ κούνησαν την Αττική

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αθήνα λίγο πριν από τις πέντε τα ξημερώματα της Τρίτης, αναγκάζοντας πολύ κόσμο να πεταχτεί έντρομος από το κρεβάτι του ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλη την Αττική και τη νοτιοδυτική Εύβοια.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, πρόκειται για ασθενή σεισμική δόνηση η οποία σημειώθηκε στις 04.56 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 22 χιλιομέτρων ανατολικά των Αθηνών.
Οι πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων αναφέρουν ότι το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μικρό (5-10 χλμ.) και το επίκεντρό του βρισκόταν στην περιοχή του Πικερμίου.
Οι ίδιοι εξηγούσαν ότι η περιοχή έχει δώσει και στο παρελθόν σεισμούς ανάλογου μεγέθους και από αυτή την άποψη ο σημερινός δεν πρέπει να εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.
Ενα ακόμη καθησυχαστικό στοιχείο είναι ότι δεν σχετίζεται με τα μεγάλα ρήγματα της ευρύτερης περιοχής, όπως για παράδειγμα του Ωρωπού.
Πάντως, σε ό,τι αφορά την εκδήλωση του φαινομένου παραμένουν όπως πάντοτε επιφυλακτικοί μέχρι να περάσουν, τουλάχιστον, οι πρώτες ώρες προκειμένου να παρατηρήσουν την εξέλιξή του και να είναι πιο ακριβείς στα συμπεράσματά τους.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, η σεισμική δόνηση δεν είχε μεγάλη χρονική διάρκεια αλλά ήταν έντονη και συνοδευόταν από υπόκωφο κρότο.
Μέχρι στιγμής από καμία υπηρεσία δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Recommended For You