Ταρτάκι με αυγό και μπέικον

Μια υπέροχη ιδέα που είναι ιδανική για brunch, πρωινό, μεσημεριανό ακόμα και για βραδινό. Μπορεί να ετ0ιμαστεί μέσα σε πάρα πολύ λίγο χρόνο και είναι εκπληκτική. Τι χρειάζεσαι; Όχι πολλά υλικά. Πάμε να τα δούμε;

imagesΥλικά

3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
8 φέτες άσπρο ή ολικής αλέσεως ψωμί του τοστ
6 φέτες μπέικον
6 μεγάλα αυγά
Χοντρό αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 300 βαθμούς. Αλείφουμε το ταψί για τα μάφιν με το λιωμένο βούτυρο. Με έναν πλάστη ή με τα χέρια μας πατάμε λίγο τις φέτες του ψωμιού προκειμένου να γίνουν πιο επίπεδες.Στη συνέχεια με ένα στρογγυλό και μεγάλο κουπ πατ κόβουμε τις φέτες.

Όταν τελειώσουμε με όλες τις φέτες τότε τις κόβουμε στο μισό ώστε να δημιουργήσουμε δύο ημικύκλια. Τοποθετούμε τα δύο ημικύκλια σε κάθε θέση για τα μάφιν ενώ στο κάτω μέρος που θα δημιουργηθεί κενό τοποθετούμε λίγο ψωμάκι. Βουρτσίζουμε τα ημικύκλια με λίγο λιωμένο βούτυρο για να γίνουν πιο τραγανά. Σε ένα αντκολλητικό τηγάνι τοποθετούμε τις φέτες μπέικον μέχρι να γίνουν τραγανές και από τις δύο πλευρές.

Μόλις το μπέικον είναι έτοιμο το βάζουμε μέσα σε κάθε muffin,μην  σας ανησυχεί αν εξέχουν οι πλευρές του καθώς είναι το σχέδιο έτσι και τέλος σπάμε ένα αυγό. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι και τα βάζουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά. Αφαιρούμε τα ταρτάκια με ένα μαχαιράκι και σερβίρουμε αμέσως.

πηγή

Recommended For You