Ταξίδι στη Ρώμη: Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα

Η Ρώμη είναι ένας διαφορετικός ταξιδιωτικός προορισμός καθώς συνδυάζει αρμονικά την ιστορία με τη σύγχρονη ζωή. Την έχουν ονομάσει «Αιώνια Πόλη» και όχι άδικα αφού έχει περίπου τρεις χιλιάδες χρόνια ιστορίας στα περισσότερα εκ των οποίων έπαιζε κυρίαρχο ρόλο. Η ιστορία είναι ανάγλυφα αποτυπωμένη στα αξιοθέατα της Ρώμης αν και πρέπει να επισημάνουμε ότι ολόκληρο το κέντρο της πόλης είναι στο σύνολό του ένα αξιοθέατο.

Η Ρώμη είναι μια πόλη που θέλεις να την περπατήσεις, να ρουφήξεις αέρα ιστορίας και βέβαια να τη γευθείς και να τη ζήσεις. Θα συναντήσει κανείς στη Ρώμη αξιοθέατα από τα διασημότερα στον πλανήτη που δικαιολογούν απόλυτα τη φήμη τους. Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα travelpass.gr συγκέντρωσε τα καλύτερα αξιοθέατα της ιταλικής πρωτεύουσας.

Πιάτσα Ναβόνα
Perierga.gr - Ταξίδι στη Ρώμη: Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα
Η Πιάτσα Ναβόνα (Piazza Navona) είναι μία από τις διασημότερες και πιο όμορφες πλατείες της Ρώμης με ιστορία χιλιάδων ετών περιβαλλόμενη από ιστορικά κτήρια, στολισμένη με περίτεχνα συντριβάνια. Είναι γεμάτη με υπαίθρια καφέ και εστιατόρια.

Πινακοθήκη Μποργκέζε
Perierga.gr - Ταξίδι στη Ρώμη: Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα
Για τους λάτρεις της τέχνης η Πινακοθήκη Μποργκέζε αποτελεί έναν σημείο που πρέπει να επισκεφθούν στη Ρώμη. Οι εσωτερικοί χώροι είναι επιβλητικοί σαν πραγματικά παλάτια! Στην Πινακοθήκη βρίσκονται αριστουργήματα διάσημων καλλιτεχνών, όπως ο Μπερνίνι, ο Κανόβα, ο Καραβάτζο, ο Τιτσιάνο, ο Ρούμπενς, ο Ραφαήλ κ.α..

Φοντάνα ντι Τρέβι
Perierga.gr - Ταξίδι στη Ρώμη: Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα
Η Φοντάνα ντι Τρέβι είναι μάλλον το διασημότερο συντριβάνι του κόσμου. Το όνομά του σημαίνει «κρήνη στους τρεις δρόμους». Είναι ένα εντυπωσιακό μπαρόκ σιντριβάνι με ύψος 25,9 μέτρα και πλάτους 19,8 μέτρα. Μπορείτε να ρίξετε ένα νόμισμα κάνοντας μια ευχή κι αν είστε τυχεροί… θα πιάσει.

Πιάτσα Ντι Σπάνια
Perierga.gr - Ταξίδι στη Ρώμη: Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα
Η Πιάτσα Ντι Σπάνια (πλατεία της Ισπανίας) είναι η πιο γνωστή πλατεία της Ρώμης και τόπος συνάντησης για ντόπιους και τουρίστες. Κατά την περιήγηση στην πόλη σίγουρα θα κάνετε μια στάση στα περίφημα Ισπανικά Σκαλοπάτια που συνδέουν την πλατεία με την γαλλική εκκλησία Τρινιτά ντε Μόντι.

Περισσότερα αξιοθέατα στη Ρώμη στο travelpass.gr