Τί καταστρέφει τα μαλλιά σας; Δώστε τους ξανά υγεία και λάμψη!

Το πρόβλημα: Αδύνατα μαλλιά
Μπορείτε να βάλετε ένα επαγγελματικό ποστίς, τρέσα ή εξτένσιον προκειμένου να δώσετε όγκο στα μαλλιά. Χρησιμοποιήστε προϊόντα που περιέχουν κερατίνη, κολλαγόνο και σιλικόνη… ουσίες που κάνουν τα μαλλιά πιο πυκνά και με μεγαλύτερη αντοχή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ξηρό σαμπουάν προκειμένου να κάνετε τις λεπτές τρίχες να φαίνονται πιο χοντρές. Τα σαμπουάν αυτά έχουν την ικανότητα να αφαιρούν τη λιπαρότητα από την τρίχα, η οποία δίνει την ψευδαίσθηση του αδύναμου μαλλιού. Τα σαμπουάν με μια μεσαία μαλακτική δίνουν καλύτερο αποτέλεσμα. Ένα μασάζ στα μαλλιά, “ανάποδο” στέγνωμα, καλό κρεπάρισμα και ελαφρύ βούρτσισμα μπορούν να ανανεώσουν πλήρως την εικόνα!

Το πρόβλημα: Ίσιωμα μαλλιών
Εάν τα μαλλιά γίνονται σπαστά, ακόμα και με το πρώτο δείγμα υγρασίας, τότε το να ισιώνουν συχνά είναι μάλλον υπερβολικό.. αν όχι ανώφελο. Μπορείτε ωστόσο να χρησιμοποιήσετε ένα conditioning spray πριν το ίσιωμα, προκειμένου να σταθεροποιήσετε το μαλλί και να δώσετε extra λάμψη. Η τεχνική αυτή επίσης προστατεύει τα μαλλιά από το καταστρέφονται με την τεχνική ισιώματος. Αυστραλοί επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα ένα γονίδιο που ευθύνεται για τα κατσαρά μαλλιά και το οποίο πιθανώς να ανοίγει το δρόμο για να δημιουργηθεί ένα χάπι που θα έχει ουσιαστικά την ίδια λειτουργία με αυτή των συσκευών που ισιώνουν τα μαλλιά.

Το πρόβλημα: Βαμμένα μαλλιά
Ένα σημαντικό ποσοστό των γυναικών καταφεύγει στη βαφή, είτε για να κρύψει τα σημάδια του χρόνου, είτε για να βελτιώσει την εξωτερική του εμφάνιση. Οι βαφές μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα, διότι η δομή των μαλλιών καταστρέφεται και δεν μπορεί να συγκρατήσει με αποτελεσματικό τρόπο την υγρασία. Τα κατεστραμμένα μαλλιά είναι αδύναμα, σπάνε εύκολα, χάνουν την ευλυγισία τους και αναπτύσσουν ψαλίδα στις άκρες. Πολλές γυναίκες αποφασίζουν να βάψουν μόνες τους τα μαλλιά τους… με καταστροφικά αποτελέσματα! Μετά τα ξεπλένουν με την ελπίδα ότι το χρώμα θα εξαφανιστεί πιο γρήγορα και ότι τα μαλλιά τους θα ξαναγίνουν ως δια μαγείας όπως πριν. Κάντε μια καλή συζήτηση με την πελάτισσά σας και συμβουλέψτε την να κάνει βαφή κάθε ενάμιση ή δύο μήνες ώστε η ρίζα να μη φαίνεται έντονα. Στη συνέχεια εφαρμόστε την τεχνική σας για να αποκατασταθεί το χρώμα της βαφής.

Το πρόβλημα: Θαμπά μαλλιά / Χωρίς Ζωντάνια
Τα μαλλιά ενίοτε χάνουν τη λάμψη τους όταν η επιφάνεια της τρίχας, λόγω της καθημερινής φθοράς, δεν είναι πλέον λεία. Η ρύπανση και ο ήλιος είναι οι βασικές αιτίες που προκαλούν θαμπάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε conditioner με σιλικόνη για αν ενισχύσετε τη λάμψη ή να ψεκάσετε τα μαλλιά με ειδικά προϊόντα χωρίς να προκαλέσετε λιπαρότητα. Από την άλλη, τα μαλλιά χωρίς ζωντάνια «βαραίνουν» όταν υπάρχει υγρασία στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα να γίνονται άτονα. Στην περίπτωση αυτή μπορείτε να στεγνώσετε τα μαλλιά με πιστολάκι, ψεκάζοντας τα μαλλιά με ένα ειδικό spray για όγκο στη ρίζα καθώς και να κάνετε φιλάρισμα για περισσότερο όγκο δουλεύοντας με τις ρίζες των μαλλιών.

Το πρόβλημα: Κακό στέγνωμα
Η χρήση των σεσουάρ ευθύνεται σε ποσοστό 30% για τη φθορά των μαλλιών. Για να κάνετε σωστό στέγνωμα και να μην καταστρέψετε την τρίχα υπάρχουν κάποια tips που μπορείτε να ακολουθήσετε. Χρησιμοποιήστε ζεστό αέρα μόνο όταν τα μαλλιά είναι πολύ βρεγμένα και μειώστε τη θερμοκρασία όσο στεγνώνουν. Μην κρατάτε το πιστολάκι κάθετα αλλά προς τα κάτω έτσι ώστε η φορά του αέρα να είναι παράλληλη με τη φορά της τρίχας. Έτσι, θα πετύχετε αφενός καλύτερο styling και αφετέρου λιγότερη φθορά. Προτού ξεκινήσετε το στέγνωμα, απλώστε στα μαλλιά ένα leave in προϊόν (σε κρέμα ή σε spray) το οποίο θα δημιουργήσει ένα προστατευτικό φιλμ κατά της υψηλής θερμοκρασίας. Για καλύτερο αποτέλεσμα αφαιρέστε τη φυσούνα έτσι ώστε ο αέρας να διαχέεται προς διαφορετικές κατευθύνσεις και όχι επικεντρωμένα σε μια τούφα.

http://www.queen.gr

Recommended For You