Τίτλοι τέλους για την ΑΕΚ μετά την οριστική διακοπή του ματς στο ΟΑΚΑ

Οπαδοί της Ένωσης εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο μόλις ο Πανθρακικός προηγήθηκε με 1-0. Επεισόδια και 15 συλλήψεις.
Ενός κακού μύρια έπονται για την ιστορική ΑΕΚ. Ο Δικέφαλος που βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική θέση, είδε στο 87΄του «ματς δίχως αύριο» με τον Πανθρακικό τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 1-0 μέσα στο ΟΑΚΑ με αυτογκόλ του Μπουγαϊδη.
Ωστόσο, το χειρότερο ήταν η εισβολή 300 οπαδών της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας.
Οι οπαδοί προξένησαν φθορές στις κερκίδες των επισήμων, ενώ κατά την αποχώρησή τους συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από το γήπεδο. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου- λάμψης για να απομακρύνουν τους οπαδούς της ΑΕΚ.
Για περίπου μία ώρα καταβλήθηκαν προσπάθειες για την επανέναρξη, ωστόσο ο διαιτητής Τριτσώνης λίγο μετά τις 22.30 γνωστοποίησε ότι το ματς διακόπτεται οριστικά και ότι κλείνει το φύλλο αγώνα.
Έτσι, όλα δείχνουν ότι ο Πανθρακικός θα πάρει στα «χαρτιά» τη νίκη στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Δικάφαλος αναμένεται να θεωρηθεί υπαίτιος της διακοπής και θα οδηγηθεί σε μηδενισμό και αφαίρεση βαθμών, σε μία εξέλιξη που θα την οδηγήσει οριστικά στην Β΄Εθνική.
Παράλληλα, εκδηλώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και αστυνομικών δυνάμεων στον σταθμό «Ειρήνη», του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, όπου διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών.
Δέκα πέντε συλλήψεις και 39 προσαγωγές, έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο Ολυμπιακό Στάδιο, που προκάλεσαν οπαδοί της ΑΕΚ, λόγω της ήττας της ομάδας τους από τον Πανθρακικό, που την οδηγεί σε υποβιβασμό.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, μια κοπέλα συνελήφθη πριν τον αγώνα, γιατί πάνω της βρέθηκαν δύο καπνογόνα ενώ όλοι οι υπόλοιποι συνελήφθησαν κατά την αποχώρηση από το Στάδιο και στον σταθμό Ειρήνη, όπου συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Δευτέρα στον εισαγγελέα.
kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Recommended For You