Συντρίμμια και αποκαϊδια: Νέες φωτογραφίες από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Πεντάγωνο

Νέες φωτογραφίες από το Πεντάγωνο αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, που συγκλόνισαν την Αμερική και όλο τον κόσμο, έδωσε στη δημοσιότητα το FBI. Οι φωτογραφίες ελήφθησαν μέσα σε λίγες ώρες και μέρες μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσε η Αλ Κάιντα κατά την Αμερικής στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001.

Δείχνουν αποκαλυπτικές σκηνές και τους πυροσβέσεις να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά μετά την πτώση του αεροσκάφους σε ένα από τα κτίρια στην στρατιωτική έδρα της Αμερικής.

Συντρίμμια της πτήσης American Airlines 77, που έχουν αποκολλήσει από το κυρίως σώμα του αεροσκάφους, φαίνονται στο πάτωμα.

Οι πυροσβέστες και οι πράκτορες του FBI βρίσκουν καταφύγιο πίσω από τα οδοφράγματα καθώς οι φωτιά μαίνεται στο Πεντάγωνο, αβέβαιοι αν θα γίνει κι άλλη επίθεση.

Τα εναέρια πλάνα δείχνουν την έκταση της καταστροφής και οι φωτογραφίες από τις έρευνες δείχνουν δεκάδες πράκτορες του FBI να συλλέγουν αποδείξεις μέσα στα συντρίμμια.

Περίπου 189 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν η πτήση 77 της American Airlines συνετρίβη στο Πεντάγωνο στις 11 Σεπτεμβρίου, όταν οι τρομοκράτες έριξαν επίσης αεροπλάνα επάνω στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη.

Από τους 189 που έχασαν τη ζωή τους στο Πεντάγωνο, 125 εργάζονταν στην εγκατάσταση, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον.

Το αεροπλάνο χτύπησε ανάμεσα στον πρώτο και δεύτερο όροφο του Πενταγώνου και δημιούργησε μια τρύπα 6 μέτρων πλάτους και 30 μέτρων βάθους.

Η καταστροφή ήταν τεράστια και προκάλεσε την κατάρρευση μέρους του Πενταγώνου. Χρειάστηκαν μέρες μέχρι να καταφέρουν οι πυροσβέστες να σβήσουν τελείως τη φωτιά.

Οι 27 φωτογραφίες ανέβηκαν στην ιστοσελίδα του FBI με τον τίτλο «επιθέσεις της 9ης Σεπτεμβρίου και Εικόνες από τις έρευνες» χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

http://www.ethnos.gr

Recommended For You