Στα 4.800 ευρώ τον χρόνο το “ταβάνι” για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Ποια η παροχή για τους δικαιούχους

Πιλοτικά εντός του 2014 θα εφαρμοστεί η καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο κ. Κεγκέρογλου, μιλώντας στο Mega, σημείωσε ότι για τον ορισμό των δικαιούχων θα ληφθούν υπόψιν και περιουσιακά κριτήρια.

Σε μια πρώτη εκτίμηση, το όριο για την καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα είναι τα 4.800 ευρώ.

Το οικονομικό σκέλος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα είναι μία παροχή περίπου 400 ευρώ τον μήνα, θα περιλαμβάνονται όμως και άλλες παροχές.

Στο «πακέτο» του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα περιλαμβάνονται για τους δικαιούχους υπηρεσίες όπως προγράμματα για ένταξη στην εργασία, ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, το επίδομα θέρμανσης, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.λπ.

Η πλήρης – καθολική εφαρμογή του μέτρου είναι προγραμματισμένη για το 2015.

Ο υφυπουργός Εργασίας αναγνώρισε ότι το κράτος δαπανά πολλά χρήματα στην κοινωνική πολιτική χωρίς να υπάρχει στόχευση, γεγονός που τα κάνει λιγότερο αποτελεσματικά.

Την καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ανακοίνωσε μέσω του ΣΚΑΪ και η γενική γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας Έφη Μπέκου Μπαλτά.

Τόνισε ότι από τη Δευτέρα θα συμπεριληφθούν στο επίδομα και τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2014, και θα διορθωθούν ότι όλες οι αδικίες του, όπως άνεργοι, ορφανά και ανάπηροι. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι 10 Μαΐου θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα.

http://news247.gr

Recommended For You