Σούπα με καρότο και κύμινο

Μια εύκολη και ελαφριά σούπα. Θα χρειαστούμε καρότα, ένα ξερό κρεμμύδι και λίγο κύμινο σε σκόνη.
Υλικά
50 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά φετάκια
κύμινο ή κόλιανδρο, κοπανισμένα σε σκόνη*
700 ml ζωμός λαχανικών ή μυρωδικών ή νερό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 10΄ 
Μαγείρεμα 20΄
Διαδικασία Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά στο λάδι, τα καρότα και το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε με λίγο κύμινο, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν.
Πολτοποιούμε το μείγμα της κατσαρόλας στο μπλέντερ ή το μούλτι και αδειάζουμε τη σούπα στην κατσαρόλα. Για πιο φίνα υφή, την σουρώνουμε από λεπτό, συρμάτινο σουρωτήρι. Αν είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο βραστό νερό ή ζωμό και τη βάζουμε να πάρει μια-δυο βράσεις. Αν είναι αραιή, την βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί και ελιές της αρεσκείας μας. 
* Συμβουλή
Αν δεν μας αρέσει το κύμινο, μπορούμε να αρωματίσουμε τη σούπα με άνηθο ή μαϊντανό ή δυόσμο: θα βάλουμε τα κοτσάνια στο μαγείρεμα (θα τα αφαιρέσουμε στο τέλος) και θα τη σερβίρουμε με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα.
Πώς θα κάνουμε τη σούοα άλαδη;
Παραλείπουμε το ελαιόλαδο και αχνίζουμε τα υλικά, αλατοπιπερωμένα, σε λίγο νερό, με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Συνεχίζουμε κανονικά.
http://www.gastronomos.gr

Recommended For You