Σεισμός στην Ιταλία και Μάρτυρες του Ιεχωβά

Το πρωί της 30ης Οκτωβρίου 2016, ένας σεισμός μεγέθους 6,6 ρίχτερ χτύπησε την κεντρική Ιταλία, ο ισχυρότερος σεισμός που έχει χτυπήσει την Ιταλία από το 1980. Παρά το γεγονός ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι αρχικές αναφορές δείχνουν ότι δεν υπήρξαν θάνατοι.

Αυτός ο σεισμός, με επίκεντρο κοντά στην πόλη της Norcia, ακολουθεί δύο σεισμούς που έπληξαν την ίδια περιοχή μόλις 2 ημέρες νωρίτερα. Το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου, το 2016, ένας σεισμός μεγέθους 5,5 ρίχτερ έπληξε την περιοχή που ακολουθείται από ένα σεισμό μεγέθους 6,1 ριχτερ δύο ώρες αργότερα. Αυτοί οι τελευταίοι σεισμοί έπληξαν την περιοχή στις 24 Αυγούστου και είχαν σαν αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο σχεδόν 300 άτομα.

Το τοπικό γραφείο της Ιταλίας, των Μαρτύρων του Ιεχωβά αναφέρει ότι δεν υπήρξαν θάνατοι ή σοβαροί τραυματισμοί μεταξύ των Μαρτύρων, αλλά τουλάχιστον δύο οικογένειες Μαρτύρων έχασαν τα σπίτια τους στις 26 Οκτωβρίου, και τα σπίτια πολλών άλλων Μάρτυρες υπέστησαν ζημιές. Τοπικοί πρεσβύτεροι είναι σε επαφή με τους Μάρτυρες στις πληγείσες περιοχές για να αξιολογήσουν τις ανάγκες τους έως και την τελευταία βλάβη, ιδίως δεδομένου ότι πολλοί ακόμα δεν έχουν συνέλθει από το σεισμό του Αυγούστου. Όπως και τα άλλα θύματα, πολλοί Μάρτυρες δεν είναι σίγουροι για τη ασφάλεια των σπιτιών τους και κοιμούνται σε αυτοκίνητα σε τροχόσπιτα ή στις τοπικές Αίθουσες Βασιλείας χώρους λατρείας που χρησιμοποιούνται από τους Μάρτυρες.

Το Κυβερνών Σώμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά συντονίζει τις προσπάθειες αρωγής σε περιπτώσεις καταστροφών από την παγκόσμια έδρα τους, χρησιμοποιώντας κεφάλαια που έχουν δωρηθεί στο παγκόσμιο έργο των Μαρτύρων. Υπάρχουν πάνω από 251.000 Μάρτυρες στην Ιταλία.

πηγή

Recommended For You