Σαν την Βόρεια Εύβοια δεν έχει!

Δεν θα το κρύψω. Η καταγωγή μου (η δεύτερη, γιατί η πρώτη είναι από Καλαμάτα –κοινώς τυχερή-) είναι από την Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα από την Λίμνη, οπότε υπάρχει μια αδυναμία παραπάνω για το πανέμορφο νησί. Γιατί ναι, είναι νησί (το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελλάδα) κι ας το αμφισβητείτε ορισμένοι. H βόρεια Εύβοια είναι ένας επίγειος παράδεισος που είτε καλοκαίρι την επισκεφτείς, είτε χειμώνα, θα σου χαρίσει υπέροχες στιγμές αφού συνδυάζει τα πάντα. Αντικειμενικά, πάντα.

Μετά την γέφυρα της Χαλκίδας, ο αέρας πάντα αλλάζει. Γίνεται πιο καθαρός, πιο αναζωογονητικός. Απέχει μόλις 1 ώρα από την Αθήνα κι όμως, όλα είναι πιο θαυμαστά μετά από αυτήν. Φτάνεις στην διασταύρωση των KTEΛ και παίρνεις την στροφή αριστερά. Εκεί, ξεκινά το ταξίδι προς την ομορφιά.

χαλκίδα

Χωριά γραφικά με τα παραδοσιακά καφενεία, δρόμοι με θέα τα πυκνά δάση και θάλασσες με τα καθαρά και γαλανά νερά τους. Εν ολίγοις, το πράσινο και το γαλάζιο γίνονται ένα. Δεν υπάρχει κάτι πιο ιδανικό.

Πρώτη στάση, Προκόπι. Καθιερωμένη στάση για τους Ευβοιώτες και μη. Το χωριό είναι γνωστό εξαιτίας περισσότερο της εκκλησίας. Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος, έχει βαθιά ιστορία και δεν είναι λίγες οι φορές που έρχεται κόσμος από άλλα μέρη για να τον επισκεφτεί.

Φτάνεις στην Αγία Άννα και το camping που είναι γνωστό σε όλους. Τα καλύτερα έχουν να λένε όσοι το επισκέπτονται. Η νυχτερινή ζωή καλά κρατεί ακόμα, γι’αυτό και θεωρείται ένας πολύ κλασικός προορισμός για τους νέους.

Συνεχίζεις και φτάνεις στην Λίμνη. Ο δικός μου παράδεισος. Είναι η λεγόμενη «νησιώτικη πολιτεία», αφού δεσπόζουν τα παραδοσιακά σοκάκια, ενώ όλες οι καφετέριες και τα εστιατόρια, βρίσκονται μπροστά στην θάλασσα και τα νερά του Ευβοϊκού. Θαλασσινά, ούζο και η θάλασσα δίπλα σου. Τι άλλο να θες το καλοκαίρι; Η νυχτερινή ζωή δεν είναι τόσο έντονη πλέον -υπάρχει όμως-, αλλά ακόμα και μια βόλτα τη νύχτα είναι που αξίζει πολλά περισσότερα.

λίμνη

Φεύγεις από την Λιμνή και φτάνεις στις Ροβιές. Βουνό και θάλασσα, ένα. Οι περισσότεροι τις επιλέγουν εξίσου για camping, ενώ κι εδώ η βόλτα στην εκπληκτική θάλασσα έχει αξία ανεκτίμητη. Επόμενος προορισμός, καταρράκτες του Δρυμώνα. Ο δρόμος ξεκινά από τις Ροβιές και σε οδηγεί στην απόλυτη φυσική ομορφιά. Περπατάς μέσα στο δάσος με τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και φτάνεις στους καταρράκτες. Τα κρύα νερά του ποταμιού Σηπιά είναι παγωμένα, αλλά αν έχεις θάρρος διάβαινε για να κολυμπήσεις.

Επόμενη στάση, τα Λουτρά Αιδηψού. Γνωστή από την αρχαιότητα η λουτρόπολη της Αιδηψού, συγκεντρώνει κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες εξαιτίας της φήμης της για τις ιαματικές πηγές και του θεραπευτικού νερού. Είναι όμορφη για να την περπατήσεις και να διασκεδάσεις με τα δεκάδες μαγαζιά της.

Η βόρεια Εύβοια αποτελεί τα τελευταία δύο χρόνια πόλο έλξης και για τα διάσημα Λιχαδονήσια. Ή αλλιώς οι Σεϋχέλλες της Ελλάδας. Φυσικά, πριν φτάσεις εκεί περνάς και από το Πευκί που διαθέτει παραλία τεσσάρων χιλιομέτρων. Και οι πιο απαιτητικοί εδώ, ικανοποιούνται σίγουρα. Τα Λιχαδονήσια που λες, είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας και ένα μεγάλο τμήμα τους βυθίστηκε από σεισμό που έγινε το 426 π.Χ. Για να φτάσεις εκεί, πρέπει να περάσεις με ένα μικρό καράβι από το Λιμάνι του Αγίου Γεωργίου. Νερά πεντακάθαρα, χρυσή άμμος και ένα τοπίο που σε μαγεύει είναι αυτά που αποτελούν τις περίφημες νησίδες.

λιχαδονησια

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις οικονομικές τιμές είναι όσα χρειάζονται για να περάσεις αξέχαστα στην βόρεια Εύβοια.

Σαν την βόρεια Εύβοια δεν έχει, λέμε!

Home

Recommended For You