Πώς το ελαιόλαδο είναι το μυστικό για απώλεια βάρους

Η μόνιμη παρουσία του ελαιόλαδου στο τραπέζι μας θα μπορούσε να μας βοηθήσει να παραμείνουμε λεπτοί αφού βοηθάει στην απώλεια βάρους. Η ανακάλυψη αυτή έγινε μετά από μια επιστημονική έρευνα κατά την οποία παρακολουθούνταν διάφοροι εθελοντές που κατανάλωναν 500γρ γιαούρτι κάθε μέρα για τρεις μήνες.
Κάποιοι είχαν προσθέσει λάδι, ενώ άλλοι έβαλαν κραμβέλαιο, λαρδί(ζωικό λίπος) ή βούτυρο. Αυτοί επέλεξαν το λάδι κατανάλωναν λιγότερες θερμίδες συνολικά, και κανένας δεν πήρε βάρος. Οι εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι είχαν υψηλά επίπεδα σεροτονίνης, η λεγόμενη ορμόνη του κορεσμού που μας κάνει να αισθανόμαστε πλήρης.
Οι επιστήμονες στο Technische Universitaet του Μονάχου και το Πανεπιστήμιο της Βιέννης, είπαν ότι αυτό οφειλόταν σε μια ένωση αρώματος που δεν βρέθηκε στα υπόλοιπα λίπη και έλαια. Τα εκχυλίσματα από το άρωμα του λαδιού μπορεί να μας αφήσει ένα αίσθημα πληρότητας, και μειώνει την πρόσληψη θερμίδων περίπου κατά 200 την ημέρα.
Οι ερευνητές προβληματίστηκαν από το γεγονός ότι το ελαιόλαδο ήταν τόσο αποτελεσματικό παρά το ότι έχει τα ίδια επίπεδα λιπαρών οξέων, όπως το κραμβέλαιο. Έτσι, πραγματοποίησαν ένα άλλο πείραμα και διαπίστωσαν ότι ακόμη και η μυρωδιά του είχε μια ισχυρή επίδραση στην όρεξη. Εθελοντές που έτρωγαν γιαούρτι με προσθήκη λαδιού, κατανάλωναν κατά μέσο όρο από 176 θερμίδες λιγότερες την ημέρα από ό, τι εκείνοι που έτρωγαν σκέτο γιαούρτι. Ο Καθηγητής Schieberle είπε ότι τα ευρήματα αυτά ανοίγουν τον δρόμο για νέα υγιή αλλά και γευστικά τρόφιμα για την απώλεια βάρους.
http://www.fimes.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …


... αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like ...

Γράψου στο NewsLetter για να μην χάνεις κανένα μας άρθρο