Πώς να χειριστείς 5 δύσκολες κατάστασεις που έχουν να κάνουν με λεφτά

Όλοι έχουμε αντιμετωπίσει αυτές τις δύσκολες καταστάσεις και η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές δυσκολευόμαστε να βγούμε από τη δύσκολη θέση που μας φέρνουν διάφορα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα λεφτά. Παρακάτω θα δούμε 5 τέτοιες καταστάσεις καθώς και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.
1. Απορρίφθηκε η κάρτα
Μπορεί να σας έχει τύχει κάποια φορά, εκεί που πάτε να πληρώσετε με κάρτα να απορριφθεί. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κρατήσετε τη ψυχραιμία σας και να συζητήσετε με τον υπάλληλο ή τον σερβιτόρο άλλους τρόπους πληρωμής που θα μπορούσατε να πληρώσετε (τσεκ, μετρητά κτλ). Αν δεν έχετε μετρητά πάνω σας, μπορείτε να τους πείτε ότι θα γυρίσετε κάποια άλλη στιγμή μέσα στην ημέρα για να πληρώσετε ή μπορείτε να πάτε σε ένα κοντινό ΑΤΜ να σηκώσετε λεφτά.
2. Ένας αναξιόπιστος φίλος σας ζητάει λεφτά
Τι κάνεις όταν ένας αναξιόπιστος φίλος σου ζητάει λεφτά και εσύ δεν θέλεις να του δώσεις; Η λύση είναι απλή. Του λες απλώς ότι δεν νιώθεις άνετα να του δανείσεις αυτό το ποσό. Δεν είναι ντροπή, στην τελική δικά σου λεφτά είναι.
3. Μοίρασμα του λογαριασμού
Όταν βγαίνεις για φαγητό με φίλους έχει πολύ πλάκα και γενικά περνάς καλά. Τι γίνεται όμως με τον λογαριασμό; Αν εσύ οργανώνεις την πληρωμή, ρωτάς όλους αν θέλετε να πληρώσετε όλο το ποσό δια τον αριθμό των ατόμων ή αν θέλετε ξεχωριστό λογαριασμό. Στη περίπτωση που δεν φάτε σχεδόν τίποτα, μπορείτε να πείτε στην αρχή όταν παραγγέλνετε ότι θέλετε να πάρετε μόνο ένα ορεκτικό και να πληρώσετε μόνο γι’αυτό.
4. Ο πλούσιος φίλος
Όταν έχετε έναν πλούσιο φίλο, είναι σχεδόν αναπόφευκτο να σπαταλάτε πολλά λεφτά σε εξόδους. Κρίση έχουμε και παρόλο που περνάτε καλά, σκέφτεστε και τα λεφτά που ξοδεύεται. Ένας καλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα είναι να του πείτε ότι είστε οικονομικά στενά και ότι θέλετε να συνεχίσετε να βγαίνετε αλλά σε πιο φτηνά μέρη και γιατί όχι και να κανονίζετε συναντήσεις σε σπίτι φίλων.
5. Δώρο για κάποιον φίλο ή γνωστό
Πολλές φορές έχει τύχει να μαζέψετε λεφτά ομαδικώς για να αγοράσετε ένα δώρο για κάποιο συγγενικό πρόσωπο, για έναν συνάδελφο ή τον διευθυντή. Αν δεν μπορείτε να διαθέσετε όσα λεφτά σας ζητήσουν, μπορείτε να αγοράσετε ένα δικό σας δώρο πιο φτηνά και μία ευχετήρια κάρτα.
http://lifehacker.com

Recommended For You