Πώς να κάνετε τους άλλους να σας αγαπήσουν: Οδηγίες ιδανικής κοινωνικής συμπεριφοράς

Η αυτοδιαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να σας βοηθήσει στην καριέρα σας, αλλά δεν θα μπορέσει ποτέ να αντικαταστήσει μία χαρισματική προσωπικότητα.

Ο Ναπόλιον Χιλ, συγγραφέας του «Σκεφτείτε και γίνετε πλούσιοι» -ένα από τα κορυφαία σε πωλήσεις βιβλία όλων των εποχών- έγραψε το δοκίμιο «Δημιουργήστε μία ευχάριστη προσωπικότητα» στο οποίο αναφέρει τα βασικά πράγματα που κάνουν οι αγαπητοί άνθρωποι.

Μιλώντας στο Business Insider, εξηγεί τα βασικά στοιχεία που κάνουν έναν άνθρωπο αγαπητό

1. Εχουν θετικό τρόπο σκέψης και τον περνάνε στους άλλους

Μπορεί να είναι πιο εύκολο να είστε αρνητικοί ή κυνικοί, αλλά εκείνοι που επιλέγουν να είναι θετικοί άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη επιτυχία και καλύτερη φήμη .

2. Μιλάνε πάντα με προσεκτικά πειθαρχημένο φιλικό τόνο

Μιλούν σκόπιμα και με αυτοπεποίθηση και αυτό κάνει τη φωνή τους εύηχη.

3. Δίνουν μεγάλη προσοχή στο συνομιλητή τους

Χρησιμοποιώντας τη συζήτηση ως μια ευκαιρία να τροφοδοτήσετε το «εγώ» σας, δεν προσελκύει τους ανθρώπους, μάλλον το αντίθετο.

4. Διατηρούν την ψυχραιμία τους σε όλες τις περιστάσεις

Μια υπερβολική αντίδραση σε κάτι, είτε θετικό είτε αρνητικό μπορεί να δώσει στους ανθρώπους μια κακή εντύπωση. Στην τελευταία περίπτωση να θυμάστε ότι η σιωπή μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τα θυμωμένα λόγια.

5. Είναι υπομονετικοί

Η σωστή χρονική στιγμή των λέξεων και των πράξεων σας μπορεί να σας δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με ανυπόμονους ανθρώπους.

6. Εχουν ανοιχτό μυαλό

Εκείνοι που κλείνουν τους εαυτούς τους πίσω από ορισμένες ιδέες και συνεργάζονται μόνο με ομοϊδεάτες τότε περιορίζουν όχι μόνο την προσωπική τους ανάπτυξη, αλλά και τις ευκαιρίες για την προώθηση της σταδιοδρομίας τους.

7. Χαμογελούν συχνά όταν μιλάνε με τους άλλους

Οπως αναφέρει ο Χιλ «το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του προέδρου Ρούσβελτ, ήταν ένα χαμόγελο εκατομμυρίων δολαρίων»

8. Δεν λένε πάντα όσα σκέφτονται

Οι πιο αγαπητοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι δεν αξίζει να προσβάλλουν τους ανθρώπους εκφράζοντας τις σκέψεις τους ακόμη και αν τυχαίνει να έχουν δίκιο.

9. Κάνουν τουλάχιστον μία καλή πράξη την ημέρα

Βοηθούν άλλους ανθρώπους χωρίς να περιμένουν τίποτα σε αντάλλαγμα .

10. Μαθαίνουν από τις ατυχίες τους

Οι άνθρωποι θαυμάζουν εκείνους που ωριμάζουν από τις ατυχίες τους και δεν βυθίζονται σε αυτές. «Να είστε ευγνώμονες που αποκτήσατε σοφία μέσα από την ήττα» αναφέρει ο Χιλ.

11. Αντιμετωπίζουν τον συνομιλητή τους σαν το πιο σημαντικό πρόσωπο στον κόσμο

Χρησιμοποιούν τις συνομιλίες ως μια ευκαιρία να μάθουν πράγματα για τον συνομιλητή τους και να του δώσουν την ευκαιρία και τον χρόνο να μιλήσει.

12. Επαινούν τους άλλους με γνήσιο τρόπο χωρίς να είναι υπερβολικοί.

«Επαινείτε τα καλά χαρακτηριστικά των άλλων, αλλά μην γίνεστε ψεύτικοι.

13. Παραδέχονται τις αδυναμίες τους

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν προσποιούνται ότι είναι αγαπητοί, επειδή ενδιαφέρονται περισσότερο για την πραγματική τους συμπεριφορά παρά για τη φήμη τους.

http://www.iefimerida.gr

Recommended For You