Πώς αλήθεια βλέπουν οι γάτες τον κόσμο;

Ο καλλιτέχνης και ερευνητής Nickolay Lamm δημιούργησε αυτή τη συναρπαστική σειρά όπου παρουσιάζει πώς βλέπουν οι γάτες τον κόσμο γύρω τους σε σύγκριση πάντα με όσα αντικρίζουν τα δικά μας μάτια. Κάθε εικόνα εμφανίζεται με δύο διαφορετικούς τρόπους, όπου στη μία περίπτωση παρουσιάζεται η ανθρώπινη όραση και στη δεύτερη αυτό που βλέπουν οι γάτες κοιτώντας την ίδια εικόνα. Για το εν λόγω project oLamm διεξήγαγε εκτεταμένη έρευνα σε συνεργασία με κτηνιάτρους προκειμένου να διασφαλίσει την πιστότητα του αποτελέσματος αλλά και το γεγονός ότι οι απεικονίσεις του θα είναι όπως πρέπει.
Ο Lamm ανακάλυψε μια ποικιλία από ενδιαφέροντα στοιχεία: Οι γάτες μπορούν να δουν 6-8 φορές καλύτερα από τον άνθρωπο σε αμυδρό φως αλλά και το βράδυ, έχουν μεγαλύτερο οπτικό πεδίο (200 μοιρών σε σύγκριση με τις 180 μοίρες για τους ανθρώπους) και η οπτική τους οξύτητα είναι μεταξύ 20/100, 20/200 σε σχέση με την τέλεια οξύτητα όρασης που είναι 20/20. Το έργο του Lamm είναι εντυπωσιακό καθώς αναδεικνύει έντονα το πώς η όραση των ανθρώπων αλλά και της γάτας είναι έτσι «κατασκευασμένη» για να εξυπηρετεί άριστα την επιβίωση του κάθε είδους!
– See more at: http://perierga.gr/2013/10/%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%b1%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%b2%ce%bb%ce%ad%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%ce%ac%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%bf/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Periergagr+%28Perierga.gr%29#sthash.vUCnLqlO.dpuf