Πυροσβέστης Εκτός Υπηρεσίας Σώζει Ζωές

imagesΤην Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014, ο Σερζ Ζεραρντέν, ενώ ταξίδευε με λεωφορείο προς μια συνέλευση των Μαρτύρων του Ιεχωβά κοντά στο Παρίσι, στη Γαλλία, έγινε μάρτυρας ενός φρικτού ατυχήματος. «Ένα αυτοκίνητο προσέκρουσε στο τσιμεντένιο προστατευτικό μιας γέφυρας και πετάχτηκε στον αέρα», λέει ο Σερζ. «Κατόπιν, προσέκρουσε στη γέφυρα, τυλίχτηκε στις φλόγες και έπεσε στο έδαφος ανάποδα».

Ο Σερζ είναι πυροσβέστης επί 40 και πλέον χρόνια. Ως πυραγός του πυροσβεστικού σώματος, η αντίδρασή του ήταν άμεση. Ο ίδιος αναφέρει: «Παρ’ όλο που κινούμασταν στο αντίθετο ρεύμα του αυτοκινητόδρομου, ζήτησα από τον οδηγό να σταματήσει το λεωφορείο και έτρεξα στα φλεγόμενα συντρίμμια». Ο Σερζ άκουσε να φωνάζουν «Βοήθεια! Βοήθεια!» Ο ίδιος λέει: «Φορούσα κοστούμι και γραβάτα, ενώ δεν είχα προστατευτικό εξοπλισμό. Αλλά αυτές οι κραυγές για μένα σήμαιναν ότι υπήρχαν άνθρωποι που μπορούσαν να σωθούν!»

Κοιτάζοντας γύρω από το αυτοκίνητο, είδε έναν επιβάτη σε κατάσταση σοκ και τον απομάκρυνε από το επικίνδυνο σημείο. «Μου είπε ότι στο αυτοκίνητο ήταν άλλα δύο άτομα», λέει ο Σερζ. «Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν σταματήσει αρκετά αυτοκίνητα. Αλλά η υπερβολική θερμότητα και οι φλόγες δεν επέτρεπαν στους ανθρώπους να πλησιάσουν».

Τότε ήρθαν μερικοί οδηγοί φορτηγών κρατώντας πυροσβεστήρες. Υπό την καθοδήγηση του Σερζ άδειασαν τους πυροσβεστήρες στο όχημα, σβήνοντας προσωρινά τις φλόγες. Κατά περίεργο τρόπο, ο οδηγός είχε εγκλωβιστεί κάτω από το αυτοκίνητο. Γι’ αυτό, ο Σερζ και άλλοι που είχαν σταματήσει σήκωσαν το αυτοκίνητο και τον απεγκλώβισαν.

«Εκείνη τη στιγμή», λέει ο Σερζ, «ακούστηκε ένα “φουπ!” και η φωτιά αναζωπυρώθηκε». Αλλά ένας ακόμα επιβάτης κρεμόταν ανάποδα, δεμένος με τη ζώνη ασφαλείας. Τότε ήρθε άλλος ένας πυροσβέστης εκτός υπηρεσίας, ντυμένος με δερμάτινη στολή μοτοσικλετιστή. «Του είπα ότι το αυτοκίνητο μάλλον θα εκραγεί», λέει ο Σερζ, «έτσι αποφασίσαμε να βγάλουμε έξω τον άνθρωπο τραβώντας τον από τους ώμους του, και αυτό κάναμε». Δεν πέρασε ούτε ένα λεπτό και το αυτοκίνητο εξερράγη.

Όταν έφτασε η πυροσβεστική και το ασθενοφόρο, ανέλαβαν εκείνοι τη φροντίδα των θυμάτων και έσβησαν τη φωτιά. Στον Σερζ δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες για τις εκδορές και τα εγκαύματα στα χέρια του. Καθώς επιβιβαζόταν στο λεωφορείο για τη συνέλευση, πολλοί άνθρωποι έτρεξαν προς το μέρος του για να τον ευχαριστήσουν.

Ο Σερζ χαίρεται που μπόρεσε να προσφέρει βοήθεια. «Ένιωσα ότι είχα ευθύνη ενώπιον του Ιεχωβά, του Θεού μου, για αυτές τις ζωές. Αυτό που μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση είναι ότι μπόρεσα να βοηθήσω να σωθούν εκείνοι οι άνθρωποι».

πηγή

Recommended For You