Πτώχευσε και πωλείται η Praktiker Hellas

Σε προχωρημένες συζητήσεις για την πώληση της Praktiker Hellas σε αμερικανικό fund βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανική μητρική εταιρεία του ομίλου.

Η γερμανική εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ο ειδικός εκκαθαριστής που έχει τοποθετηθεί μετά την αίτηση πτώχευσης, επιδιώκει την πώληση περιουσιακών στοιχείων. Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την πώληση της εν Ελλάδι δραστηριότητας οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αγοραστής της Praktiker Hellas θα είναι εκτός απροόπτου αμερικανικό fund, το οποίο δραστηριοποιείται έντονα στη χώρα μας έχοντας κτίσει στρατηγικές θέσεις σε σειρά εταιρειών. Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Eurobank Properties αγόρασε ακίνητο που είναι εκμισθωμένο στην Praktiker Hellas, κίνηση που αποτέλεσε προάγγελο του deal το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Το αμερικανικό fund που φαίνεται να προκρίνεται ως αγοραστής δεν υπήρξε ο μοναδικός διεκδικητής της αλυσίδας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος τόσο από εγχώριους παίκτες του λιανεμπορίου όσο και από άλλες αλλοδαπές εταιρείες.

Ειδικότερα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η υπόθεση εξαγοράς απασχόλησε τον όμιλο Φουρλή, σχήμα Ελλήνων επιχειρηματιών με επικεφαλής τον Απ. Βακάκη (με σκοπό ανεξάρτητη επένδυση πέραν της Jumbo) αλλά και τουρκική εταιρία που αναπτύσσει ομοειδή αλυσίδα στη γείτονα χώρα.

Recommended For You