Πρόβλεψη του Μέλλοντος της Παγκόσμιας Οικονομίας

imagesΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ που επικρατεί στις οικονομικές αγορές και η έλλειψη εμπιστοσύνης στους αναλυτές, οι οποίοι δεν πρόβλεψαν το κραχ του χρηματιστηρίου το 1987, έχουν κάνει μερικούς επιχειρηματίες να στραφούν στην αστρολογία για να προβλέψουν το οικονομικό μέλλον τους, ισχυρίζεται το λονδρέζικο περιοδικό Αιώνας της Λογιστικής (Accountancy Age). Το περιοδικό τονίζει ότι «οι οικονομικοί αστρολόγοι αποκτούν έναν εντυπωσιακό κατάλογο από αξιόλογη πελατεία που ζητάει τις λεπτομερείς προβλέψεις τους σχετικά με την αγορά».

Ένας σύμβουλος συγκρίνει τους κύκλους που εντοπίζει στα καθημερινά οικονομικά στοιχεία 30 χρόνων με τις κινήσεις των πλανητών. Με αυτό ως βάση κάνει τις προβλέψεις του. Παρ’ όλο που πολλοί πελάτες δίσταζαν να ακολουθήσουν τη συμβουλή του πριν από το 1987, τώρα διαπιστώνει ότι ακόμα και οι χρηματοδότες που ενεργούν με βάση την ψυχρή λογική είναι πρόθυμοι να ακούσουν.

Ένας άλλος οικονομικός αστρολόγος φτιάχνει διαγράμματα που βασίζονται στην ημερομηνία γέννησης ενός ατόμου προκειμένου να εκτιμήσει το χαρακτήρα του και επίσης να αναζητήσει «ενδείξεις για το χρόνο που θα λάβουν χώρα πιθανές εξελίξεις στο χώρο των επιχειρήσεων». Κάποιος άλλος πιστεύει ότι οι διακυμάνσεις στην αγορά αργύρου ακολουθούν το σεληνιακό κύκλο. Αλλά όταν σύγκρινε τον εαυτό του με τους συνηθισμένους οικονομικούς αναλυτές, αυτός ο αστρολόγος διαπίστωσε ότι οι πελάτες του τού δίνουν «πολύ μικρό περιθώριο να κάνει λάθος».

Υπάρχει, ωστόσο, μια οικονομική πρόγνωση που είναι σίγουρο ότι θα βγει αληθινή και δεν έχει καμιά σχέση με την αστρολογία. Αυτή η πρόγνωση είναι καταγραμμένη στην Αγία Γραφή και έχει εμπνευστεί από τον Ιεχωβά, τον Θεό που δεν δίνει στον εαυτό του απολύτως κανένα «περιθώριο να κάνει λάθος». Αυτός είναι ο «αψευδής» Θεός. (Τίτον 1:2) Αυτός έκανε τον προφήτη του Ιεζεκιήλ να διακηρύξει: «Το αργύριον αυτών θέλουσι ρίψει εις τας οδούς, και το χρυσίον αυτών θέλει είσθαι ως ακαθαρσία· το αργύριον αυτών και το χρυσίον αυτών δεν θέλουσι δυνηθή να λυτρώσωσιν αυτούς».—Ιεζεκιήλ 7:19.

Πότε θα συμβεί αυτό; Στη διάρκεια της επερχόμενης ‘μεγάλης θλίψης’ που προειπώθηκε από τον Ιησού Χριστό, την οποία ο Ιεζεκιήλ ονόμασε ‘ημέρα της οργής του Ιεχωβά’. (Ματθαίος 24:21· Ιεζεκιήλ 7:19) Η οικονομική ευημερία δεν θα εξασφαλίσει την επιβίωση παρά τα όσα μπορεί να προβλέψουν οι αστρολόγοι. Μόνο η εμπιστοσύνη στον Ιεχωβά Θεό, τον Μεγάλο Απελευθερωτή, είναι εκείνη που μπορεί να εγγυηθεί ασφάλεια στη διάρκεια αυτής της παγκόσμιας αναταραχής στην οποία κάθε διαφθορά θα εξαφανιστεί—πολιτική, θρησκευτική και εμπορική.—Παροιμίαι 3:5, 6· Σοφονίας 2:3· 2 Πέτρου 2:9.

*** w92 15/12 σ. 32 Πρόβλεψη του Μέλλοντος της Παγκόσμιας Οικονομίας ***

Recommended For You